Не в силі сила…

  Ранок понеділка останнього дня липня розпочався з перекриття шляху Р-18 Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище на 74-му кілометрі.

  Зо два десятка молодиків на чолі з депутатом облради, без жодних попередніх заяв чи звернень до Служби автомобільних доріг, чи хоча б керівника місцевого райавтодору, перекрили рух на шляху, вимагаючи «термінового ремонту автомобільної дороги».

Порушення закону заради…піару?

  Стаття 279 Кримінального кодексу України говорить про те, що блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків,-карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

  Під транспортними комунікаціями слід розуміти шляхи сполучення, споруди на них, засоби сигналізації та зв’язку (про їх поняття див. коментар до ст. 277) всіх видів транспорту, включаючи й трубопровідний. 

  Влаштування перешкод означає перекриття руху шляхом влаштування барикад; завалів на шляхах, встановлення нерухомих великогабаритних транспортних засобів,

  Зважаючи на те, що рух було перекрито близько двох годин, присутні на акції працівникиНаціональної поліції отримали достатньо заяв від незадоволених водіїв для подальшого занесення факту порушення Закону до єдиного реєстру кримінальних проваджень.

Кажете, що ями по коліна - давайте копнемо глибше

  Дорога дійсно потребує ремонту, але причиною стрімкого утворення ямковості є не лише зношеність шляху, а й її перевантаження, що показово у вашому регіоні, - наголосив заступник начальника САД Андрій Золотько.

  Це підтвердили і місцеві жителі, адже, дві-три агрофірми, які займаються підприємницькою діяльністю на території попільнянщини нерідко перевантажують транспорт, та і його частота руху провокує не лише руйнування шляхів, а й постійні «дрижаки» осель селян.

  Більше того, ліквідацію ямковості на даному шляху було усунено за рахунок експлуатаційного утримання навесні, але, «буквально за кілька останніх місяців ями почали з’являтись як гриби після дощу» – розповідає технічний інспектор даного району в Службі автодоріг Олег Тищенко.

Порозуміння через розмову

  Після довготривалих пояснень та реплік учасники акції, представники Служби та ЗМІ зібрались за «круглим столом» у голови Попільнянської РДА.

  Під час розмови Заступнику начальника САД у Житомирській області вдалося роз’яснити активістам на чолі з депутатом обласної ради Є.Жабокрицьким, що Служба автомобільних доріг є балансоутримувачем шляхів державного та місцевого значення області. Ремонти доріг здійснюються за рахунок надходжень з державного бюджету, місцевих бюджетів, кредитних коштів під гарантії Укравтодору та за митні кошти від перевиконання. Зважаючи на те, що ремонтно-будівельний період незабаром добігатиме кінця, розподіл усіх коштів відбувся.

Вирішено ремонтувати – лишилося знайти кошти

Можливість відремонтувати відрізок даного шляху є, але без сприяння громади її не вдасться втілити в життя.

Службою автомобільних доріг взято на себе зобов’язання про підготовку всіх необхідних документів та закупівель для проведення ремонту. Перед громадою ж стоїть завдання активізувати підприємців та відшукати кошти в місцевих бюджетах для бажаного ремонту. На тому ж розійшлись.

Про подальший перебіг акції та про її остаточне рішення та результат інформуватимемо.

P.S. Для окреслення подальших кроків для реалізації спільної мети було домовлено про зустріч 1.08. поточного року в Службі автодоріг області, але, не зважаючи на те, що всі необхідні розрахунки були підготовлено фахівцями САД, жоден з «активістів» не з’явився чи, хоча б, не попередив про відсутність.

om 01081712 2

om 01081712 2 om 01081712 2

Лана Мирна

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 01/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework