Вже наступного року родини учасників АТО зможуть заселитися в новенькі квартири у Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

  Сьогодні, 4 серпня, на вулиці Князів Острозьких, 59 у Житомирі відбулася урочиста церемонія закладання капсули у фундамент майбутнього будинку ЖК «Княжий», в якому майже половина квартир належатиме учасникам АТО. Засновники проекту: Володимир Лагута, Сергій Артемов, Віктор Камлук та Микола Коляда. Забудовник: ТОВ «Будєврофонд-Еко».

  Українська патріотична музика, синьо-жовті кульки, сувенірна продукція ЖК «Княжий» ― саме так поринали в атмосферу свята присутні гості. Спершу, аніж закласти капсулу, було підписано спеціальний лист, який в неї закладався. У ньому розповідається про цю визначну подію, вказано дату, коли починають закладати фундамент ― 4 серпня 2017 року, а також є підписи усіх, хто долучився до реалізації проекту. Честь поставити останній підпис, до речі, випала міському голові, який теж був присутній на заході. Отець Богдан Бойко, митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору міста Житомира освятив капсулу, а потім разом з мером та засновниками проекту спустився на місце будівництва, заклав капсулу та освятив те місце. На завершення урочистостей, усі, хто тримав у руках повітряні кульки, випустили ці символічні кульки миру в небо.   

ЖК Княжий

  «Це соціальний проект. Ми принципово не хотіли продавати квартири безкоштовно навіть для учасників АТО, бо коли безкоштовно, то це не дуже ціниться. Але для військовослужбовців ми спеціально зробили низьку ціну ― 5000–5200 гривень за м2. Житло отримають військові, які пройшли спеціальну комісію (нашу внутрішню та комісію міськради) і внесуть 100% передоплати. Нині вже 20 квартир передбачено саме для військовослужбовців. Всього в будинку буде 56 квартир. Нині усі охочі ще мають можливість придбати житло за акційною ціною ― 15 000 гривень за м2. Залишилося вільними всього декілька квартир», ― розповідають засновники.

ЖК Княжий

  На запитання журналістів, чи важко було реалізувати проект, ініціатори зізнаються: «Важко було сидіти там, в зоні, де ведуться бойові дії, коли неможна висунути голову з окопу, коли ти розумієш, що потрібно виконати бойову задачу, що це може бути твій останній крок. А реалізовувати проект тут, в мирному місті, було не складно, зважаючи на те, що доводиться переживати бійцям на Сході України. Тільки ми самі визначаємо свої можливості! Все стало можливим лише завдяки підтримці та допомозі  колективу фахівців, колективу небайдужих, мотивованих  побратимів, влади. Через зміну на краще себе, простору навколо нас, ми змінюємо цю реальність!

  Цей проект, який ми започаткували ― лише початок. І, мабуть, так, як буде побудований цей будинок, у Житомирі ще ніхто не будував за такими новітніми технологіями. Адже за рік ми розібралися в усіх сучасних технологіях, переймаємо найкращий досвід великих європейських та українських будівельних компаній, збираємо його в одне ціле!».

  У свою чергу, Сергій Сухомлин зауважив: «На цьому місці, де сьогодні закопували капсулу, років з десять фактично стояли розвалини будинку, які аж ніяк не прикрашали вулицю. Раніше були скарги мешканців сусідніх будинків, що тут ― антисанітарія і так далі. Завдяки підтримці депутатського корпусу, ще рік тому ми прийняли рішення і передали цю ділянку під кооператив для учасників АТО. Десятки родин отримають тут квартири. Але ми чудово розуміємо, що місто не може забезпечити усіх учасників АТО земельними ділянками. І вдалою є та модель, коли самі військовослужбовці стають засновниками кооперативу, місто дає частину коштів. Зокрема, на цьому об’єкті за частину коштів з міського бюджету було профінансовано демонтаж того, що тут було, ми допомагали в оформленні усієї дозвільної документації. І сьогодні вже закладено капсулу, будівельники почали закладати фундамент. Як заявив забудовник, вже до кінця наступного року цей будинок повинен буди зданим в експлуатацію.

ЖК Княжий

  На минулій сесії Житомирської міськради ми вже прийняли рішення ще по декільком кооперативам. Вони матимуть таку ж модель, як кооперативи для житомирських вчителів, медиків, молодих спеціалістів, ще один кооператив для учасників АТО. У Житомирі все ж почалося будівництво, є компанії, які його здійснюють. Але ціна за м2 не по кишені тим самим учасникам АТО, або ж, наприклад, медикам. Тому місто, пропонуючи такі моделі кооперативів, значно здешевлює м2 житла, для тих верств населення, які не можуть собі цього дозволити. За такою моделлю кооператив продає частину квартир за ринковою вартістю тим людям, які готові заплатити повну ринкову вартість. Відповідно, собівартість м2 набагато менша. І за рахунок продажу цієї частини квартир здешевлюється м2 для учасників кооперативу, у цьому випадку ― для учасників АТО».

  Міський голова повідомив, що на підписі в Міністра оборони України лежить документ ― меморандум, за яким Міністерство оборони повинне передати Житомиру ділянку під забудову на вулиці Покровській (близько 15 га землі). У цьому році, завдяки Президенту України Петру Порошенку, який наполіг на зміні в бюджеті, вже закладена сума на будівництво житла для військовослужбовців у розмірі близько одного мільярда гривень. Мер наголосив, що зараз ведуться переговори з Міністерством оборони, щоб Житомирщина, особливо Житомир, отримали значну суму з цих бюджетних коштів на будівництво житла для учасників АТО. Сергій Сухомлин розповів, що є ще декілька проектів, і він вражає, що за декілька років місто зробить прорив у видачі квартир для військовослужбовців.

ЖК Княжий

  Зазначимо, що до недавнього часу в Житомирі практично не видавалися квартири військовослужбовцям. Минулого року було видано близько 40 квартир для багатодітних родин, родинам, де є люди з інвалідністю, а також родинам учасників АТО. З них ― 16 квартир видано  за допомогою державних програм.

ЖК Княжий

ЖК Княжий

ЖК Княжий

ЖК Княжий

ЖК Княжий

ЖК Княжий

ЖК Княжий

ЖК Княжий

ЖК Княжий

 Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework