То що ж буде у сквері на Лятошинського?

  Невдоволені житомиряни прийшли на позачергове засідання виконкому, бо проти того, щоб сквер біля Житнього ринку віддали під забудову.

   Сьогодні, 9 серпня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на якому мали оголосити конкурс на благоустрій скверу на розі вулиць Небесної Сотні та Бориса Лятошинського. Мали оголосити, але так цього і не зробили, бо питання з порядку денного зняли на до вивчення після майже годинних суперечок та обговорень членів виконкому та громадськості.

  Наступного разу до питання благоустрою цього скверу повернуться через кілька тижнів, адже саме за цей час його мають повністю вивчити, а також вже має бути сформована конкурсна пропозиція. На цьому наголосив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.  Сквер Лятошинського

  Варто зазначити, що на пленарне засідання з’явилися невдоволені громадяни, до якого дійшла інформація, що на території скверу планується будівництво якогось торгівельного центру. На їх думку, це буде чергове поповнення кишень та гаманців місцевих чиновників, підприємців, які зароблятимуть кошти нечесним шляхом. Житомиряни не хочуть, щоб об’єкт віддавали під забудову і щоб там були якісь кіоски, чи павільйони. Але Сергій Сухомлин заспокоїв громадськість і запевнив, що вони володіють неправдивою інформацією, адже поки достеменно не відомо, яка саме ідея, проект з благоустрою скверу переможе і що саме буде на цій території. Це все вирішуватимуть житомиряни, які обиратимуть найкращу пропозицію, найкращий проект.

  Міський голова також зауважив, що подібний проект варто виносити на голосування «Бюджету участі міста Житомира». «Якщо, образно кажучи, на голосування прийде 10 000 житомирян, які віддадуть свої голоси за конкретну пропозицію, то я вважаю, що це яскравий приклад відкритості, прозорості, чесності голосування. Так і має відбуватися, так мають прийматися рішення. Ми дослуховуємося до думки житомирян», — акцентував Сергій Сухомлин.

Сквер Лятошинського

  «Ми хочемо знайти інвестора, який погодиться за власний кошт зробити благоустрій скверу. А винагородою йому буде наш дозвіл на розміщення об’єкту торгівлі орієнтовною площею до 150 м2», — додав директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Сквер Лятошинського

  Отож, конкурс на благоустрій скверу поки не оголошено. Будемо слідкувати за подальшим розвитком подій, адже дуже важливо, щоб місце у самому центрі Житомира було дійсно місцем відпочинку для людей, щоб його облаштували якнайкраще і житомиряни змогли з радістю, з комфортом, з користю відпочити у скверику на розі вулиць Небесної Сотні та Бориса Лятошинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Сухомлин: «У наших подальших планах є гармонійно поєднати пішохідну вулицю Михайлівську з вулицею Бориса Лятошинського»

Сквер Лятошинського

Катерина Дейнека

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework