Сепаратизм по-житомирськи: блогер Василь Муравицький – за і проти

  Апеляційний суд переніс слухання у справі про зміну запобіжного заходу для блогера із Житомира Василя  Муравицького.

   На 9 серпня в Житомирському обласному апеляційному суді було призначене слухання у справі про зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави, який обрано для блогера Василя Муравицького, котрий підозрюється у державній зраді. Але у день, коли мало відбутися слухання, суді повідомили, що ухвалили рішення перенести його.

  Основна причина такого рішення полягає в тому, що апеляційний суд до цього часу так і не отримав матеріали справи від суду першої інстанції (ред. Корольовського районного суду м. Житомира). І вже наступної п’ятниці, 18 серпня о 10:00, має відбутися перенесене слухання у цій справі.

  Варто зазначити, що 9 серпня Василя Муравицького у судовій залі не було. Зате були присутні представники громадськості, журналісти та військовослужбовці, які слідкують за тим, яких обертів набуває справа колишнього житомирського журналіста, котрий публікував антиукраїнські матеріли та коментував події, що відбуваються в Україні для проросійських ЗМІ. А колишній кандидат на посаду Житомирського міського голови Євгеній Кузнєцов прийшов на слухання справи із плакатом: «Ні політичним репресіям в Україні! Сьогодні Муравицький, завтра ти». 

  Варто зазначити, що думки громадськості, зокрема й у журналістських колах, з приводу справи антиукраїнського блогера розділилися. Це ніби два ворогуючих табори, де кожен має свою правду: одні стають на захист Муравицького і підтримують його, а інші називають державним зрадником, засуджують та обурюються його діями, зазначаючи, що саме за ґратами йому і місце. Одним із доказів цього є коментарі у соціальній мережі Facebook. Пропонуємо проглянути деякі з них, аби переконатися в тому, наскільки різняться думки людей.

Василь Муравицький

Василь Муравицький

Василь Муравицький

Василь Муравицький

Василь Муравицький

Василь Муравицький

  Довідково. У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»).

  1 серпня 2017 року Служба безпеки України проводила слідчі дії та обшуки у помешканні Василя Муравицького. Тоді ж його було затримано. Вже наступного дня на сайті Міністерства закордонних справ РФ з’явився офіційний коментар щодо затримання СБУ житомирського журналіста:

  «Обратили внимание на ситуацию вокруг развязанной Службой безопасности Украины (СБУ) травли житомирского журналиста Василия Муравицкого, которому грозят обвинения в государственной измене за предполагаемое сотрудничество с российскими СМИ и распространение якобы пророссийских материалов. К сожалению, это лишь очередной эпизод в раскручиваемой Киевом под предлогом борьбы с «пропагандой агрессора» кампании по жестокому силовому подавлению оппозиционных журналистов, тотальной зачистке информационного пространства Украины под нужды правящего режима. Счет таким случаям идет на десятки: к последним, в частности, относятся и гонения на редактора интернет-портала «Страна.ua» Игоря Гужву», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, блогеру з Житомира загрожує до 15 років за ґратами через державну зраду

 

Катерина Дейнека

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 10/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework