Прокуратура посягнула на «калюжу»?

  Коростишівська місцева прокуратура заявила позов про припинення права користування надрами на території Малинського районі та приведення спірних правовідносин до вимог чинного законодавства.

  Мова про земельну ділянку площею понад 19 гектарів, де нині розташовується затоплений гранітний кар’єр або «калюжа». Зокрема, встановлено, що в листопаді 2007 року товариству з обмеженою відповідальністю видали спеціальний дозвіл терміном на 20 років на користування надрами, а саме видобування граніту на Городищенській ділянці Малинського родовища, площею 19,3 гектара.

  Однак, всупереч вимогам статті 24 Кодексу України «Про надра», це підприємство протягом двох років без поважних причин не приступило до користування надрами та не виконало роботи, передбачені угодою, відповідно до якої вже у другому кварталі 2016 року мало б вийти на проектну потужність кар’єру — видобування 20 тисяч метрів кубічних граніту.

  Тож, вважають у прокуратурі, утримання родовища, розробка якого протягом десяти років так і не розпочалася, суперечить інтересам держави й територіальної громади, які не одержують очікуваний прибуток від пов’язаної із використанням надр діяльності — загальнообов’язкових платежів від створення робочих місць і виплати зарплат, орендної плати за використання земельної ділянки тощо. Крім того, у позові йдеться про те, що з часу надання такого спецдозволу на користування надрами і дотепер Городищенська ділянка Малинського родовища гранітів існує у виді затопленого кар’єру та використовується малинчанами, як зона відпочинку.

  Ба більше, у водоймі місцеві ентузіасти облаштували підводний музей, який діє протягом декількох років… Тож, як пояснюють у прес-службі облпрокуратури, з метою захисту державних інтересів питання треба врегулювати. Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Джерело: http://mn.zt.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework