×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Андрій Кокотюха у Житомирі: «Червоний» — мій перший історичний роман

  15 серпня у Житомирському кінотеатрі імені Івана Франка відбувся допрем'єрний показ фільму «Червоний». Творці кінострічки особисто приїхали цього дня до Житомира, аби презентувати фільм житомирському глядачу.

  Варто зазначити, що події картини розгортаються у 1947 році. Головний герой — воїн УПА Данило Червоний – потрапляє у сталінський табір, де йому доводиться пройти крізь пекло та нелюдські каторги, переслідування кримінальних ватажків, підлість, зраду та відчай. Попри це, чоловік знаходить у собі сили протистояти репресіям начальника табору та робить спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання. Данила Червоного у кінострічці зіграв актор Микола Береза.

  «″Червоний″— мій перший історичний роман, виданий 5 років тому. До того часу я не писав книг на історичну тематику. Потреба написати цей роман співпала з різким зростанням інтересу українців до своєї історії. Також до створення цієї книги мене спонукав роман Василя Шкляра ″Чорний ворон″. Та й видавці, чесно кажучи, почали звертатися до авторів з проханням писати побільше книг на історичну тематику.

  Роман "Червоний" складається з трьох частин. Фільм ми знімали саме за мотивами третьої частини книги, адже вона найбільше сподобалась читачеві: на неї я отримав найбільше гарних відгуків. Читачі писали мені, що для них третя частина стала справжнім відкриттям.

  Я ставлю наш фільм ″Червоний″ в один ряд із такими фільмами, як ″Північний експрес″ Алана паркера, ″Втеча із Шоушенка″, ″Втеча з Алькатраса″, бо там теж розповідається про втечі головних героїв, і теми дещо схожі.  На мою думку, нам вдалося створити українського героя. Мені хотілося б, щоб на нього орієнтувалися, щоб його впізнавали», — зазначив Андрій Кокотюха, автор книги «Червоний», який написав  і сценарій до однойменного фільму.

   «Головний меседж нашої кінострічки, головне гасло — «″"Боротьба, яка триває досі"″. Ми маємо на увазі не лише те повстання, ту боротьбу в далекі повоєнні роки (за романом події розгортаються у Воркуті, а у нашому фільмі — Урал). Давайте  скажемо один одному правду: ця боротьба продовжується і сьогодні, адже ми й досі на війні. Боротьба продовжується не лише там, на фронті, на Сході України, де ведуться військові дії — цей фронт проходить крізь все наше життя, крізь екрани телевізорів, у кінотеатрах, крізь наші серця і душі! І ця війна завершиться лише тоді, коли ми переможемо. А ми повинні перемогти, бо іншого виходу у нас немає. Ми приречені на перемогу!

  Ще одним меседждем фільму, теж досить емоційним, є те, що зима, якою б безкінечною вона не здавалася, все одно рано чи пізно закінчиться. Після зими приходить весна. Вона приходить разом із героями. Цього не минути. І про це також наш фільм», — акцентував  режисер фільму Заза Буадзе.

  На допрем'єрному показі фільму «Червоний» творці кінострічки розповіли, що вже планують працювати над її другою частиною. Вона матиме назву «Червоний. Без лінії фронту» і розповідатиме про головного героя Данила Червоного ще до заслання в сталінській табір. 

  Прем’єра стрічки «Червоний» запланована на 24 серпня 2017 року.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework