Цьогоріч хлібороби Чуднівщини перші в області з урожайності та треті – з валового збору ранніх зернових і зернобобових культур

  На полях сільгосппідприємств із загальної площі понад 8 тисяч гектарів зібрано майже 48 тисяч тонн хлібів при середній урожайності біля 57 центнерів з гектара. Найвищу врожайність – не лише в районі, а й області, – майже 90 центнерів зерна на круг, отримали трудівники господарства «Спілка хмелярів та пивоварів» села Карпівці.

  Уже кілька років поспіль найбільшого валового намолоту ранніх зернових культур досягають працівники «Аграрного фонду Терещенка», комбайнер якого Микола Мартинюк є лідером трудового суперництва серед своїх колег:

  "Жнива були непрості, але ми старались справитись з усіма завданнями і нам це вдалось, адже наше господарство посіло перше місце в районі щодо валового збору зерна. Ми повністю забезпечені пальним і маємо потужну техніку. Хлібороби роблять гарну справу – вирощують хліб для нашої країни".

  На нинішніх жнивах у Чуднівському районі працювало 65 зернозбиральних комбайнів та 52 автомобілі, які доставляли зерно із поля до зернотоку. Аграрії використовували кожну погожу днину, щоб виростити та вчасно зібрати урожай, каже старший агроном агрофірми села Стетківці, учасник АТО Віктор Поночовний:

  "Доглядали поля, боролись із хворобами та шкідниками й отримали гарний врожай ранніх зернових. Зараз готуємо площі під майбутній урожай та в очікуванні других жнив – збирання сої, кукурудзи, цукрового буряка тощо".

  Однією з особливостей жнивної кампанії останніх років є те, що в свої рідні господарства після демобілізації повернулись хлібороби, котрі на полі бою захищали суверенітет і незалежність нашої держави на сході України. Серед тих, хто знову займається мирною працею – водій агрофірми "Лан" села БабушкИ Олександр Лозовий, котрий добре пам'ятає обгорілі хлібні поля у зоні проведення АТО:

  "Я бачив, як там горіли поля, адже якраз був у той період, коли вже дозріло зерно. Міни зривались і палили хліб, від чого боліла душа. Тому дуже хочеться, щоб якнайшвидше війна закінчилась, щоб там не гинули наші хлопці, і щоб ми збирали хліб під мирним небом".

  Наразі на полях Чуднівщини ще залишилось до збирання майже 12 тисяч гектарів пізніх зернових культур і аграрії району очікують зібрати загальний вал хлібів понад 150 тисяч тонн.

Джерело: 103fm.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework