×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Марина Порошенко в Житомирі: «Медіатеки – це не лише джерело знань, а й інтерактивний простір для реалізації освітніх можливостей кожної дитини»

  У суботу, 2 вересня, Перша леді України та Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко відвідали Житомирську область із робочим візитом. Разом із керівництвом регіону вони відкрили першу на Житомирщині Медіатеку.

  Усі переваги бібліотеки нового зразка тепер можуть відчути у Житомирській інклюзивній школі № 28 імені Івана Виговського. Медіатеку облаштували в кабінеті, де знаходилася стара бібліотека навчального закладу. Окрім того, дружина Президента України Марина Порошенко ознайомилася з ходом робіт з облаштування Медіатеки в Хорошівській гімназії та гуманітарній гімназії №23 ім. М. Очерета.

  Просторі кімнати, стильний дизайн, цікава, пізнавальна література, сучасне обладнання, зони, відведені не лише для занять та навчання, а й для відпочинку - саме так можна описати бібліотеку нового зразка. У Медіатеці є все необхідне для навчання і для того, аби весело, цікаво та з користю провести час. Та й атмосфера тут відповідна: надихає навчатися, створювати щось нове і отримувати радість від процесу здобуття нових знань.

Медіатека

  «Хочу привітати усіх з початком нового навчального року та побажати нашим молодим українцям, школярам, щоб вони гарно навчалися, адже це – майбутнє України й ми хочемо ними пишатися.

  В Україні вже завершено облаштування 68 Медіатек, які вже відкриті та функціонують.Сучасні бібліотеки є нормою в освітніх закладах різних країн світу та мають стати реальністю для українських шкіл. Адже це не лише джерело знань, а й інтерактивний простір для реалізації освітніх можливостей кожної дитини, враховуючи її індивідуальні особливості», – переконана Марина Порошенко.

  «У кожному проекті дуже важливе лідерство. Саме інклюзія останніми роками дійсно набуває лідерства. Я вдячний Першій леді, що вона особисто бере участь у запровадженні інклюзивної освіти в Україні, разом із Благодійним Фондом Порошенка. Уряд сьогодні спростив умови, щоб з'являлися нові Медіатеки, ресурсні кімнати. Це все робиться для того, аби інклюзія охопила якомога більше дітей, які бажають навчатися. Сьогодні жодна школа не може відмовити у здобутті освіти дитині з особливими потребами, якщо навчальний заклад отримав заяву від батьків.

Медіатека

  На сьогодні вже 9% шкіл долучилися до інклюзивної освіти. Якщо порівняти з минулим періодом, то кількість дітей, які приходять до школи, збільшилася на 50%. Це відбувається як в областях, так і в обласних центрах. Лідерами сьогодні є такі області: Київська, Волинська, Житомирська, Дніпропетровська, яка теж долучилася до процесу запровадження інклюзивної освіти в нашій державі. Для нас дуже важливо, щоб це відбувалося в усій країні.

  Я вважаю, що учні, які навчаються з дітками з особливими потребами, стають добрішими, толерантнішими. Дуже важливо, щоб школярі, які навчаються за інклюзивною освітою, були соціально адаптованими в майбутньому», – підкреслив Геннадій Зубко.

  Варто зазначити, що школярам Медіатеки дуже сподобалися.

  «Я прочитала багато книг. Деякі з них принесла для Медіатеки, що в нашій школі, аби й інші прочитали ці книги. Зараз я сиджу за комп'ютером у нашій Медіатеці та дороблюю презентацію про 1 вересня: вже завершую, обираю фон для слайдів. Ідея виникла вчора і я втілила у життя свій задум. У Медіатеці можна не лише читати, навчатися, готуватися до уроків, брати участь у цікавих заходах, а й відпочивати та гратися», - розповідає п'ятикласниця Валерія Шарова, яка навчається у Житомирській інклюзивній школі № 28 імені Івана Виговського. Дружина Президента України під час візиту до цього навчального закладу особисто побачила презентацію школярки.

  Перша леді України також взяла участь у гала-концерті музичного табору Music Camp International, який цього року відбувався у Житомирі з 28 серпня по 2 вересня.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework