Практичні дії військ: десантникам була відведена особлива роль

  Особовий склад командування та військових частин Високомобільних десантних військ ЗС України на високому рівні відпрацював завдання в ході проведення командно-штабних навчань з органами військового управління з логістики. Незважаючи на їхню, так би мовити, не зовсім бойову назву, – фінал був доволі насиченим та по-справжньому бойовий.

   Дані навчання проводилися вперше та проходили під чітким керівництвом начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-армії України Віктора Муженка.

  Протягом навчань, офіцери командування відпрацьовували визначені завдання із планування всебічного забезпечення підпорядкованих військових частин та уточнення відповідних документів. Також структурні підрозділи здійснювали проведення розрахунків матеріально-технічних засобів, керували діями підрозділами тилового, технічного, оперативного та іншого забезпечення, підтримували тісну взаємодію з іншими органами військового управління тощо.

  Завершальним етапом масштабних навчань стали практичні дії військ на полігоні Широкий Лан. До них залучалися частини і підрозділи ВДВ та Сухопутних військ, Повітряних Сил та Сил спеціальних операцій.

  На єдиному тактичному фоні, разом з десантниками різні навчально-бойові завдання виконували воїни механізованих, артилерійських, танкових, інженерних, протиповітряної оборони та інших підрозділів бойового та тилового забезпечення, вертольоти армійської авіації, літаки штурмової та військово-транспортної авіації.

  Від Високомобільних десантних військ під час практичних дій свій бойовий вишкіл демонстрували воїни окремої десантно-штурмової бригади з Миколаївщини та зведений підрозділ окремої повітрянодесантної бригади ВДВ з Дніпропетровщини. При цьому, враховуючи відмінну бойову навченість, набутий в боях досвід та характер, десантникам була відведена особлива роль. А це – ведення рейдових дій тилами умовного противника, висадка десантно-штурмового загону посадочним способом з вертольотів, захоплення визначених об’єктів, рубежів та безпосередньо десантно-штурмові дії тощо.

  Данні завдання значно ускладнювалися реальною роботою підрозділів радіоелектронної боротьби. Однак, завдяки сучасним засобам зв’язку, які стоять на озброєнні в частинах ВДВ – система управління була не порушена, а десантні підрозділи працювали наче єдиний механізм.

ВДВ

  Проте, найцікавішим був епізод із форсування водної перешкоди – річки Березань. Проводячи розвідку майбутнього місця переправи, розвідувальний дозор парашутно-десантної роти вияв та вступив в бій із підрозділами умовного противника, які облаштували опорний пункт на протилежному березі водойми. При підтримці десантної самохідної артилерії були знищенні вогневі точки та легко броньована техніка противника. Далі, Дніпровські десантники з боєм здійснили форсування річки, ведучи на плаву вогонь з усього штатного озброєння бойових машин десанту.

  Завершальним етапом навчань, стало десантування на парашутних платформах автомобільної техніки та зенітних установок з літаків військово-транспортної авіації. Слідом за технікою десантувалися її екіпажі та розрахунки. Іншими літаками в тил противника був висаджений повітряний десант. Їхнім завданням було захоплення важливих об’єктів та забезпечення подальших бойових дій основних сил.

  У той же час, з іншого напрямку механізовані та танкові підрозділи окремої танкової бригади з Дніпропетровщини також здійснили форсування водойми. Першими під вогнем противника форсували річку бойові машини піхоти. Відразу за ними, криворізькі танкісти здолали водну перешкоду глибоким бродом.

  Спостерігаючи за ходом практичних дій, командувач ВДВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський високо оцінив підпорядковані десантні підрозділи та подякував їм за службу Україні.

– Головне – це тісна взаємодія із іншими родами та видами військ, грамотне застосування приданих підрозділів та врахування різних чинників: наявного озброєння та військової техніки, рельєфу місцевості, погодних умов тощо, – відзначив генерал-лейтенант Михайло Забродський.

  Присутні під час навчань військовослужбовці країн НАТО, також високо оцінили дії українських десантників та міць бойових підрозділів Збройних Сил України.

Прес-служба командування ВДВ ЗС України

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework