×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Багатодітна родина на Житомирщині може залишитися без даху над головою та підлоги під ногами…

На Житомирщині багатодітна родина Терентюків може залишитися без житла. Вже кілька років, мешканці двохповерхового будинку, що у с. Гуйва Житомирського району, б’ють на сполох. Сім років тому у будинку впала перша стіна, незабаром звалилася і друга. Люди самотужки відбудували їх, та будинок продовжує «тріщати по швам».

За словами мешканців, дерев’яних будинок споруджено у 1933 році, у 60-х його обклали цеглою, яка наразі і відлітає цілою стіною. Дві стіни змогли укріпити, на третю коштів не має. Проблема ще полягає і в тому, що по тій стороні будівлі проходить газопостачання на весь будинок.

Будинок буквально «роз’їжджається» в різні сторони. У стінах величезні тріщини, підлога місцями провалюється, а в деяких кімнатах двері не зачиняються уже давно.

Порятунком будинку займатися нікому. Мотивуючи тим, що будинок приватний, що у селищній раді, що у місцевому КВЖРЕП знизують плечима.

По сусідству із родиною Терентюків проживає одинока пенсіонерка. Нещодавно у її квартирі повністю провалися система із пічним опаленням. Пані Валентина лишилася без тепла, а у квартирі замість трьох кімнат - тепер одна велика. Зараз у її оселі температура не піднімається вище 15 градусів, ставити новий котел пенсіонерка не має за що, тому з осторогою чекає на морози.

Олена Терентюк разом із чоловіком виховує сімох дітей. Проблем безліч, починаючи від самих дрібних і побутових – закінчуючи тими, що стосуються здоров’я.

Родина 9 років намагається отримати земельну ділянку, та марно. А в цей час, навколо розростаються маєтки. Жінка розповідає, що за рахунок того, що нові власники ділянок підіймають рівень землі, їхній будинок опинився у ямі. «Коли починаються дощі, ми практично плаваємо», - говорить Олена.

Чоловік Олени – кадровий офіцер запасу, за його плечима 196 стрибків із парашутом. Він має дві вищих освіти з воєнної підготовки.

Старший син Андрій, також військовий, зараз він знаходиться у зоні АТО. Він займається запусками безпілотників. Коли сину прийшло повідомлення, що він має їхати на Схід, батько не обдумуючи поїхав за ним добровольцем, тому що за станом здоров’я (енцефалопатія головного мозку) він не потрапляв під мобілізацію. Олена із гордістю розповідає, що Андрій майстерспорту згирьового спорту та спортсмен-міжнародник.

Ще один син - 17-річний Павло, зайняв перше місце у конкурсі, котрий проводила компанія Microsoft Office. Він отримав можливість безкоштовно навчатися у Лондоні. Зараз він студент першого курсу, вивчає інформаційні технології і веб-дизайну. Павло досконало володіє англійською та німецькою мовами. Також, Олена розповідає, що він має 48 міжнародних дипломів, та знає 11 комп’ютерних мов.

10-річний Нікіта навчається в Київському Володимирськомукадетському корпусі. Він єдиний із усієї Житомирської області, хто цьогоріч вступив до цього військового навчального закладу. Саме цей хлопчик на початку жовтня разом із Президентом України Петром Порошенком, під час робочої поїздки на Житомирщину, відвідав Житомирський бронетанковий завод.

Днями Нікіта приїхав додому на канікули. Хлопчик є відмінником, та зразковим учнем. 14 листопада Нікіту урочисто посвятять у кадети.

На запитання, ким бачить себе у майбутньому, Нікіта говорить: «Або десантником, або військовий юристом, аби захищати інтереси військовослужбовців».

Дівчатка навчаються у Житомирській загальноосвітній школі № 12. Вони є відмінниками у навчанні, тут поглиблено вивчають іноземні мови. У кожного із них безліч грамот, подяк та дипломів.

Батьки надзвичайно пишаються дітьми. Мама Олена із гордістю розповідає про успіхи дітей та показує їх нагороди, дипломи та подяки. А ще жінка говорить, що їм не має на кого покладатися. Кожного дня, вони дякують Богу, що прокинулися поки у своєму домі, тому що, незабаром вони можуть взагалі зостатися без будинку.

n3010141259 1

n3010141259 2

n3010141259 3

n3010141259 4

n3010141259 5

n3010141259 6

n3010141259 7

n3010141259 8

n3010141259 9

n3010141259 10

Последнее изменение Четверг, 30/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework