Стихійна торгівля в Житомирі: у трьох няньок дитя без ока

  Вирішення питання стихійної торгівлі у Житомирі без перебільшень можна назвати вічним. Проте якими способами влада не намагалася її побороти, усе було марно. Кажуть, якщо ти не можеш щось здолати, це необхідно очолити. Так спробувала зробити і міська влада у Житомирі. Точніше, жахи стихійної торгівлі просто узаконили, замість того, щоб навести там лад.
   
  У 2016 році за №980 виконавчий комітет Житомирської міської ради прийняв рішення «Про організацію тимчасових торгівельних майданчиків для торгівлі продукцією сільськогосподарського та власного виробництва». Торгівельні майданчики мали обладнати за адресами: вулиця Велика Бердичівська, 71 (ріг вулиць Великої Бердичівської та Довженка, біля магазину «Веселка»); проспект Миру, 10  (навпроти ринку «Хмільники»;  вулиця Київська , 97 -а - 99  (майданчик через проїзну частину, біля мосту на Київ).    
  
Організацією тимчасових торгівельних майданчиків займалося комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою». За кожне торгівельне місце знімається плата: від 2,50 до 5 гривень. Щоправда, не в усіх умови рівні. Зокрема на вулиці Великій Бердичівській 71 хтось працює під відкритим небом і приходить зі своїми стільцями, хтось – під накриттям. Варто зазначити, що безкоштовного громадського туалету поряд немає.
om 29091705 2
 
om 29091705 2 om 29091705 2
  Важливо також і те, що продають на так званих соціальних ринках. Частина продавців дійсно реалізовують свою городину або молочну продукцію. Проте 60%, а іноді і більше стоять з виноградом та персиками, горіхами, свіжою рибою. Деякі продають навіть штучні квіти або панчішними виробами. У коментарі Інсайдеру Житомира начальник КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвинський розповів, що якість організації торгівельних майданчиків його цілком влаштовує, а продукція, яку реалізують є сільськогосподарською або власного виробництва.
 
  Якщо рішення виконавчого комітету  №980 зробило стихійну торгівлю за трьома вищевказаними адресами законною, назвавши її «соціальними ринками», в інших районах вона не зникла.
 
  На початку 2016 року міський голова Сергій Сухомлин обіцяв ліквідувати КП «Інспекція з благоустрою». В боротьбі зі «стихійкою», інспекції мала допомогти новостворена муніципальна інспекція. Та попри те, що за порядком мають слідкувати двоє, його у місті і досі немає.
om 29091705 2 om 29091705 2

  Начальник КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвинський у коментарі Інсайдеру Житомира повідомив, що згідно усних домовленостей, місто було поділено на «округи». За кожною ділянкою призначений відповідальний: або муніципальна інспекція або КП «Інспекція з благоустрою». Віктор Грибук – начальник муніципальної інспекції нас запевнив, що зі стихійною торгівлею борються обидві інспекції та навіть управління Нацполіції. Проте у повноваження муніципалів входить складання протоколів, які пізніше розглядають на адміністративній комісії. На питання чому з трьома контролюючими органами стихійна торгівля спокійно працює, Віктор Васильович сказав, що про проблему знає, але діє у межах законодавства та можливостей муніципальної інспекції.
om 29091705 2
 
  Отож питання стихійної торгівлі поки залишається відкритим. Хоча вже зараз з упевненістю можна сказати, що Сергій Сухомлин не той мер-господарник, яким він себе позиціонував у 2015 році.
 
Джерело: insider.zt.ua
 

Последнее изменение Пятница, 29/09/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework