Олександр Музика: У мене немає любові до влади, а я дійсно хочу щось змінити на краще

  2 жовтня в ЖДУ ім. Івана Франка Олександр Музика, один із кандидатів на посаду ректора цього університету, зустрівся з колегами та студентами в ННІ філології та журналістики.

   Під час зустрічі він поспілкувався з іншими викладачами, розповів про проекти, які планує реалізувати, якщо його оберуть ректором, а також наприкінці заходу відповів на усі питання, які найбільше цікавили присутніх.

  Зазначимо, що основними пунктами у програмі Олександра Музики є:

  ‒ управління та інформатизація;

  ‒ розвиток академічного середовища;

  ‒ організація навчального процесу;

  ‒ невіддільність університету від громадського життя міста;

  ‒ особистісний розвиток.

  Одним із найважливіших і найскладніших питань Олександр Музика називав питання, що стосується талановитих випускників аспірантури, яким не знаходиться місця на кафедрах. «Тут кілька аспектів. Якщо на кафедри беруть менш здібних, то сусідній університет може запросити цих, більш здібних, відкрити магістерські і PhD програми і ми програємо боротьбу за кращих студентів спочатку на цьому рівні, а невдовзі й на рівні бакалаврату. Якщо ж не беруть талановитих кандидатів наук з тієї причини, що немає ставок, то треба:

  1) все робити для того, щоб ці ставки були;

  2) розвивати грантові дослідницькі проекти, на яких талановита молодь могла б реалізувати власний потенціал.

  А от до чого я не готовий, то це до того, щоб з допомогою конкурсних процедур витісняти когось з роботи. Бо де в Житомирі людям знайти іншу? З цією метою пропоную легалізацію трьох траєкторій професійного самоздійснення викладачів університету і їхнього матеріального статусу:

  1) викладач-дослідник (знання мов, публікації в наукометричних базах, грантові проекти);

  2) викладач-методист (викладання в магістерських і PhD-програмах, написання підручників і посібників);

  3) викладач (викладання на бакалавраті)», — зазначає Олександр Музика.

  Також він акцентував:  «90% моєї програми — реалізовані проекти. І це вже дало відчутний ефект. Вже завтра я зможу легко застосувати цей досвід для всього університету. Я бачив, що проекти реально працювали, і я впевнений, що вони будуть реально працювати й надалі. Ясна річ, що моя програма не охоплює і не вичерпує всього, але вона включає в себе основні аспекти.

  Друга причина, чому я балотуюся на посаду ректора ЖДУ ім. Івана Франка — психологічна. Я балотувався на цю посаду ще раніше, коли це було досить небезпечно і здійснювався адміністративний тиск. І тому в мене є нереалізований план. Це вже навіть особисте. А по-третє, скажу, що у мене немає любові до влади, а я дійсно хочу щось змінити на краще не словом, а ділом», — відповів Олександр Музика на питання, чому він вирішив балотуватися на посаду ректора ЖДУ Ім. Івана Франка.

  Наприкінці зустрічі Олександр Музика сказав, що завжди відкритий для спілкування. Зокрема, до нього можна звертатися й у соціальній мережі Facebook. На своїй сторінці він також розмістив посилання на основні публікації.

  Зазначимо, що вибори ректора ЖДУ ім. Івана Франка відбудуться вже 12 жовтня. Обиратимуть серед 5 кандидатів. Балотуються: Віктор Мойсієнко, доктор філологічних наук та професор; Андрій Шевчук, чинний виконувач обов’язків ректора; Іван Ярмошик, доктор історичних наук, професор; Галина Киричук, доктор біологічних наук та професор та Олександр Музика, кандидат психологічних наук. Як говорять самі кандидати, кожен з них гідний, аби бути ректором, адже в усіх є певні досягнення. Тож дуже важко буде обрати найкращого серед цих п’яти претендентів. Цього року голосуватимуть не лише викладачі, а й 15% студентів і 9% інших працівників. Голосування такого плану в університеті відбудеться вперше. До цього ж ректора ЖДУ ім. Івана Франка обирали на конференції трудового колективу.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 03/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework