Сам собі пан: від обшарпаних стін до райського куточка у під'зді

  Кожен добрий господар дбає, щоб в його оселі було затишно. Тому багато малинчан обирають управителя для своєї багатоповерхівки, згодом гуртуються і створюють ОСББ. Це дозволяє мешканцям контролювати, на що саме витрачаються кошти, які сплачуються за комунальні послуги. Також люди самі вирішують, із ким заключити договір, щоб будь-яка робота виконувалися краще і якісніше. Так вирішили зробити й мешканці п’ятиповерхівки по вулиці Набережній, 19 а, що в мікрорайоні паперової фабрики — в управителя, яким є ТОВ «Малин Еергоінвест», замовили оновлення під’їздів.

  Здавалося, так буде вічно і цього ніяк не змінити. Або ж просто не знаєш, з чого почати навіть коли дуже хочеться: наприклад, що змінювати спочатку, яку фарбу обрати, як домовлятися із сусідами? І де знайти виконавця цих робіт? Адже у Малині таких небагато: крім приватних ремонтних бригад, лише управителі — ВК ЖРЕП і ТОВ «Малин Еергоінвест». Перешкодою для обрання перших є дорожнеча послуг, то коли мова заходить про других — вибір очевидний.

om 23111710 2

  Мешканці будинку збирають кошти й складають їх на власний рахунок, відтак замовляють у нас, як підрядника, якісь послуги. Від замовлення до здачі об’єкта проходить деякий час, а без акту виконаних робіт ми не маємо права ні копійки взяти від людей, — зауважує начальник відділу водопостачання, водовідведення та обслуговування житлового фонду ТОВ «Малин Енергоінвест» Юрій Шевченко, пояснюючи:  — Спершу ми зустрічаємося зі старшими по будинках, дивимося об’єм роботи, складаємо дефектний акт — бухгалтерія розраховує кошторис, із яким потім ми знову ідемо до старшого по будинку: якщо мешканців влаштовує ціна, вибрані матеріали тощо, — беремося за роботу. Опісля знову складаємо дефектний акт, старший по будинку перевіряє чи все виконано, далі знову робиться повторний кошторис, тобто його коригування — бо, можливо, якихось матеріалів пішло менше або більше. І вже за остаточним кошторисом кошти списуються управителю.

  Так, від часу підписання договору з Енергоінвестом не минуло й двох тижнів. А в одному з під’їздів по Набережній, 19 а уже все зроблено: робітники повністю поштукатурили стіни, перший раз побілили їх щітками, другий — поляризатором, пофарбували також сходи, перла, щитові. У другому під’їзді ремонтні роботи завершуються.

  Все це обійшлося мешканцям сорока квартир трохи більше, ніж у 8800 гривень — з урахуванням вартості матеріалів, заробітної плати працівникам, витрачених ресурсів тощо. Тим часом у оновленому під’їзді сходові клітки мешканці прикрасили вазонами. Тепер, кажуть, зможуть вдатися до творчості й розписати вирівнені й чисті стіни малюнками, загалом перетворити будинок на райський куточок. Адже тут вони — самі собі господарі.

om 23111710 2

  ТОВ «Малин Енергоінвест» є управителем у 49 багатоквартирних будинках по місту. Тому роботи багато: десь мешканці теж замовили «освіжити» під’їзд, а в більшості це — ремонт і заміна зношених водяних труб чи каналізації, опалення, перекриття частини даху перекрити, заміна дашків над підвалами та під’їздами, чи навіть бетонування підлоги в підвалі тощо. Для цього, звісно, не завадило б мати сучаснішу техніку, однак навіть її відсутність, каже Юрій Шевченко, не стає перешкодою для співпраці з людьми — адже мешканці багатоквартирних будинків самі визначають, хто керує їхнім житлом та дбає про надання їм комунальних послуг, про ремонти та модернізацію.

Джерело: malininform.com

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 23/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework