На Житомирщині село Обіходи вже кілька місяців тероризують вовки

  Місцеві жителі розповідають, що хижаки занадилися до місцевих дворів, де нападають на свійську худобу та домашніх собак.

  Ніна Смаченко каже, що зустріч з вовком ще довго не забуде - тоді жінці довелося вилами відбивати від нього свою корову:

  "Я взялася за вила – вони у возі були – і об дошки "гах-гах". А він став і дивиться. Я ще раз об дошки стукаю – і тоді він пішов отуди, де канава в кущах".

  За кілька місяців вовки встигли передушити більше половини свійської птиці селян. Коли курей та гусей люди почали ховати у будівлях, хижаки взялися за собак. Від вовчих зубів вже загинуло з десяток тварин. Сторожового Бурана хижаки витягли з буди та розірвали навпіл. Говорить Віталій – один із жителів села:

  "Видно як собака пручався пазурами хотів назад, а вони його тягнули і затягли, щоб був може нашийник, то б перегризли, а так на цепу, то не перегризли, то пополам його".

  За словами мисливців, в останні роки популяція вовків на Житомирщині значно збільшилась - хижаки з'явились там, де до цього ніколи не жили - на півдні області. Вполювати розумного і обережного вовка надто складно, каже завідувач сектору мисливського господарства обласного управління лісомисливського господарства Роман Логвінчук:

  "Вполювати, скажімо, пересічному, простому мисливцю його, зазвичай, не вдається. Це потрібно такі мисливці, скажімо, які добре знають його повадки, де він може зупинитися на днювання. На полюванні у мисливців вовки породних собак загризали у загоні".

  Біолог Анатолій Гузій збільшення популяції хижаків пов'язує із появою, так званих, "собак-вовків" - це результат схрещення звичайної собаки із диким вовком. В результаті, на світ з'являються тварини із силою вовка та розумом свійської собаки, які, на відміну, від диких звірів, абсолютно не бояться людей.

  "Покручі собаки і вовка. Морфологічно, чим вони відрізняються: у собаки-вовка така ж сама міцна щелепа, такі ж самі гострі зуби і так далі. Але собака-вовк веде себе як собака, тобто має всі задатки собаки – зокрема, і не боїться людей".

  На даний час ситуацію залишається невизначеною, і люди і далі знаходяться в небезпеці, живучи поруч із небезпечними хижаками.

Джерело: 103fm.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework