Як на Івана Мазепи 13/2 колясочна на квартиру 1‒а перетворилася, або житомиряни проти місцевих посадовців: хто ж переможе в суді?

  Мешканці житомирської багатоповерхівки на Івана Мазепи 13/2(ред. колишня Мануїльського) в суді намагаються довести, що місцеві посадовці вчинили злочини, передбачені декількома статтями КК України.

  Мова йде про приміщення колясочної, яке з незрозумілих підстав, швидше за все незаконно, як стверджують ці житомиряни, перетворилося на квартру 1‒а, що складається з однієї кімнати та службових приміщень. Власником її значиться фізична особа Фамілярська С. І. У чому ж тут насправді справа та чому житомиряни судяться з посадовцями? Зрозуміти це нам допоможе заява про вчинення злочину, у якій мешканці багатоповерхівки все детально описали.

  «Ми співвласники квартир в багатоквартирному будинку, що розташований за адресою: м. Житомир, вул. Івана Мазепи 13/2, повідомляємо про вчинення злочину посадовими особами Житомирської міської ради, засновника та керівника ПП “Таіс‒1, фізичної особи Фамілярської С. І. щодо заволодіння у незаконний спосіб, шляхом шахрайства, службового підроблення і підроблення документів, приміщенням колясочної загальною площею 19,7 м2 у будинку за адресою: м. Житомир вул. І. Мазепи, 13/2 (копія додається). Документи однозначно свідчать про те, що це приміщення є саме приміщенням колясочної...», -йдеться в заяві про вчинення злочину від обурених співласників квартир, які намагаються віднайти правду в Корольовському районному суді міста Житомира. 

  Розяснимо вам, шановні читачі, у чому ж саме тут проблема. Справа в тому, що, як стверджують мешканки багатоповерхівки на Івана Мазепи 13/2, посадові особи Житомирської міської ради, достеменно знаючи про те, що вказане вище приміщення колясочної відноситься до допоміжних приміщень багатоквартирного будинку і згідно законодавчих норм перебуває у власності співвласників приватизованих квартир в цьому будинку, у 2012 році, підробивши матеріали інвентаризації, оформили право власності на це приміщення (ред. колясочну) за територіальною громадою м. Житомира в оосбі Житомирської міської ради.

  Варто зазначити, що рішенням Житомирської міської ради від 06.09.2016 року за №328 «Про перелік обʼєктів комунальної власності міста Житомира, що підлягають та не підлягають приватизації в 2016‒2017 роках» (згідно Додатку №1 та Додатку №2 цього ж рішення), приміщення по вулиці Івана Мазепи, 13/2 визначено у переліку обʼєктів нерухомого майна, що відноситься до комунальної власності міста Житомира; натомість приватному підприємству «Таіс‒1» надано право приватизувати це приміщення.

  Зауважимо, що згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, єдиним засновником ПП «Таіс‒1» значиться чинний депутат Житомирської міської ради від опозиційного блоку - Василь Кучик.

  «Житомирська міська рада вищевказане приміщення (ред. колясочну) продала ПП “Таіс‒1” за договором купівлі-продажу №5132 від 23.05.2017 року. Однак, в Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно цей розділ, що був відкритий на обʼєкт “нежитлове приміщення”, зазначений як закритий. Там же написано: “погашено” (згідно чинного законодавства підстав для його погашення немає). Державний реєстратор повинен був внести зміни, оскільки сформував новий обʼєкт, а саме квартиру №1‒а за адресою вул. І. Мазепи 13/2 (згідно декларації ЖТ 141171861135 від 06.07.2017). Проте, приміщення просто зникло, а квартира просто зʼявилася», - скаржаться в заяві про вчинення злочину мешканці багатоповерхівки на Івана Мазепи.

  Якщо говорити в загальному, то хвилює житомирян, що живуть у цьому будинку, наступне: «Приміщення колясочної перетворилося на квартиру 1‒а, що складається з однієї кімнати та службових приміщень. Власником вже значиться Світлана Фамілярська.

  Тобто, після того, як з ПП “Таіс‒1” Житомирська міська рада укладає договір, зʼявляється житлова квартира №1‒а, котра належить фізичній особі Фамілярській С. І. на тій підставі, що вона, нібито, ввела в експлуатацію квартиру в будинку, який стоїть вже багато років. Причому достеменно невідомо, на якій підставі Фамілярська С. І. набула цю квартиру, перетворену з нежитлового приміщення, що в свою чергу перетворене із приміщення колясочної у ПП “Таіс‒1”».

  Мешканці багатоповерхівки на Івана Мазепи 13/2 вважають, що посадові особи Житомирської міської ради, засновник, посадові особи ПП «Таіс‒1» та Фамілярська С. І. вищезазначеними діями вчинили злочини, передбачені:

  ‒ ст. 190 КК України (шахрайство - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою);

  ‒ ст. 366 КК України (службове підроблення-складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіціних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів);

  ‒ ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

  Нині ця, чесно кажучи, «темнувато-мутнувата» історія, в якій більше запитань, аніж відповідей і яка точно має, образно кажучи, «підводні течії», лише набирає обертів. Триває судова тяганина між мешканцями, які живуть в будинку на Івана Мазепи 13/2 та посадовцями, про яких ми вже розповіли вище. Наприклад, судове засідання мало відбутися в понеділок, 22 січня, але його відклали на декілька днів, бо суд витребував ще копії певних документів для розгляду справи. Отож, судове засідання має відбутися вже найближчого четверга, 25 січня. А яке закінчення матеме ця історія та на чиєму ж боці виявляться представники Феміди, ми дізнаємося згодом. Все покаже час.

Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2

Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2 Kolyasochna chy kvartyra na Ivana Mazepy v Zhytomyri 2

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework