Малин знову шантажують газівники

  Схоже, новий рік розпочинаємо зі старих проблем — якщо торік газівники перекрили вентиль на блакитне паливо з березня, цьогорік це може статися у понеділок, 22 січня. Таке попередження отримав ТОВ «Малин Енергоінвест».

  — Справа в тому, що змінилося законодавство, й тепер газівники вимагають оплати за газ «живими грошима», і не дозволяють розраховуватися, як раніше, «віртуальними» коштами субсидій, — пояснює керівник підприємства Микола Корнійчук. — Відтак чекаємо, доки держава перерахує нам гроші субсидіантів, якими зможемо розрахуватися із газівниками.

  Проте, схоже, малинські газівники чекати не хочуть і будь-що вимагають погашення боргу, який на сьогодні становить 1,4 мільйона гривень.

  — Подібне і в інших містах Житомирщини, — коментує ситуацію міський голова Олексій Шостак. — Це нас, споживачів, шокує, а для газівників нічого нового. Щороку вони відшукують причини, щоб шантажувати міста. Раніше теж держава затримувала субсидії, а з газового надсилали гори попереджень, щоб забрати кошти з місцевих бюджетів. Проте на сьогодні немає можливості перерахувати газівникам «живі гроші», адже усі міста користуються тимчасовими кошторисами.

  Отже, Малин вкотре ризикує залишитися в холоді — серед лютої зими це стане катастрофою. Крім мешканців багатоповерхівок, мерзнутимуть і діти в дитсадках, приєднаних до центрального теплопостачання.

  Ще минулої весни комунальники завзято пропагували проекти переведення комунальних котелень на альтернативні джерела палива, проте далі слів справа не зрушила. Тепер знову мусимо терпіти газовий шантаж…

Джерело: mn.zt.ua

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 23/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework