Молода бердичівлянка має два мільйона гривень на рахунках, але вирішила піти трохи попрацювати

  Після нового року розпочався сезон декларування своїх статків чиновниками, депутатами, держслужбовцями та тими, хто тільки хоче ними стати. В минулому році ми писали про те, що задекларували, та про що забули наші бердичівські посадовці. Але більшість декларацій стали доступними для перегляду лише в останні дні визначеного законом періоду, який в минулому році навіть переносили на місяць.

  Напевно, в цьому році теж буде така ж картина, тому що поки що на сторінці НАЗК дуже мало декларацій провідних місцевих посадовців. Поки що опубліковано більшість декларацій рядових охоронців чи держслужбовців. Але все ж дещо з них, думаю, може бути цікавим для читачів сайту та газети.

  Так, наприклад, можна дізнатись, що в минулому році велику заробітну плату отримували не тільки судді нашого суду, а й інші його співробітники. Зокрема, керівник апарату суду за рік отримала більше ніж 340 тисяч гривень заробітної плати, тобто 28 500 (Двадцять вісім тисяч п’ятсот) гривень в місяць. Для порівняння можна подивитись декларацію начальника міського РАЦСу. Теж юридична діяльність, теж відповідальна посада, але зарплата за минулий рік в неї в три рази менша. 

  Та найцікавішою виявилась декларація претендентки на посаду головного спеціаліста по зв’язкам зі ЗМІ. Саме ця знайома і рідна абревіатура змусила поцікавитись внутрішнім змістом декларації. Та прочитавши назву посади далі (по зв’язкам із ЗМІ та громадськістю управління організації роботи Державної служби України з безпеки на транспорті), стало зрозумілим, що ця посада знаходиться аж ніяк не в Бердичеві, а в столиці нашої країни – Києві.

  Але що ж пов’язує претендентку на посаду з нашим містом, адже саме слово «Бердичів» було задане для пошуку місцевих декларантів. Виявляється, що в неї в Бердичеві, у її 100-відсотковій власності є квартира та гараж і садовий будинок в селі Великі Низгірці Бердичівського району. Чоловік чи діти в декларації не вказувались, отже писала її молода жінка, яка живе окремо від батьків, адже, їх теж немає в документі.

  Ну і найбільше вразила в декларації сума коштів, які декларантка зберігає на рахунках в двох українських банках – 2 000 000 (два мільйона)  гривень. Причому в першій поданій декларації були вказані точні цифри – 1 450 487 гривень в однобу банку, та 745 158 гривень в іншому банку. А в поданій згодом виправленій декларації вже були вказані більш закруглені суми, але були зазначені банки, в яких вони знаходяться – 1 300 000 в Укрексімбанку та 600 000 гривень в Укргазбанку.

  Можна було б подумати, що декларантка помилилась з нулями, але у виправленій декларації в графі «Доходи» вже були вказані і проценти, які вона отримала за 2017 рік за цими вкладами – 150 487 гривень в "Укрексімбанку" та 145 158 гривень в "Укргазбанку". Тобто, майже триста тисяч гривень за рік, що в середньому на місяць складає близько 25 тисяч гривень. Інших доходів у вигляді заробітної плати, стипендії чи пенсії вказано не було, тобто в минулому році жінка ніде не працювала.

  Я зателефонував до Києва у цей самий відділ по зв’язкам зі ЗМІ та запитав, яку ж там зарплату пропонують претендентам на вакансію, що досить забезпечені люди хочуть іти до них працювати. На це питання співробітник Служби безпеки на транспорті відповіді не дав, але зазначив, що ця вакансія не відноситься до державної служби.

  За прізвищем та по-батькові декларантки можна припустити, що вона є донькою відомого бердичівського нотаріуса, який проводив в місті чимало угод як між людьми, так і при приватизації промислових підприємств. Напевно, саме тоді і зароблялись основні капітали.

  Які ж висновки можна зробити з цієї історії: по-перше, декларації, що подаються до національного агентства запобігання корупції, іноді можуть бути інструментом для розслідувань; по-друге, зарплати в Києві все-таки вищі, ніж в Бердичеві; а по-третє – честь і хвала людям, які зберігають гроші в українських банках, які їх використовують для розвитку національної економіки, а не в доларах під матрацом.

Джерело: rio-berdychiv.info

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework