Трішки про бердичівського кримінального авторитета Хамчика. ВІДЕО

  А чи знаєте ви, що …на місці, де нині на Соборній площі поряд із меморіалом "Слава Героям!" знаходиться п’ятиповерховий житловий будинок із продовольчим магазином "Світанок" на першому поверсі, у 50-х – 60-х роках знаходився… ресторан? Вірніше, філіал ресторану – дерев’яна споруда у вигляді багатогранника. Цю забігайлівку частого відвідував місцевий кримінальний авторитет Хамчик.

 Хамчик – це вуличне прізвище. Його справжнє ім’я – Хамон Гевергізович (Геворгисович) Бін’ямінов (Беньямінов). Народився Хамчик 16 листопада 1937 року в Бердичеві у родині ассірійця за національністю Гевергіза Бін’ямінова, уродженця Персії (сучасний Іран). Невисокий на зріст, Хамчик мав вибуховий, темпераментний характер — не міг дня прожити, щоб не «влізти» у яку-небудь халепу.

Хамчик був завзятим картярем. Кажуть, навіть відомий радянський артист Леонід Утьосов приїздив до Бердичева, аби пограти з ним у карти. І досі серед бердичівлян в усному переказі існують легенди про те, де і яким чином відбувались ці картярські ігри.

  Ця пристрасть знайшла своє відображення і в кіномистецтві – у 2002 році з’явився російський телесеріал «По имени Барон…». У серіалі головний герой, який у майбутньому стане відомим московським мафіозі, зустрічається з «королем міста» шулером Хамчиком. Серіал зняли по кіноповісті уродженця Бердичева Геннадія Островського «Барон».

  Такі, як Хамчик, власною смертю не помирають (а він полишив цей світ 28 лютого 1974 року). Переповідають, програв у карти значну суму і його чи то повісили, чи він повісився сам. На похоронах за труною йшло стільки людей, як ні за ким іншим у нашому місті.

Джерело: rio-berdychiv.info

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework