Епопея з хірургічним нарешті завершилась або чи виділять гроші на будівництво з ДФРР?

  Сьогодні у Новоград-Волинський з робочим візитом приїхав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. Його запросили депутати обласної, районної і міської рад. Мета поїздки проста – вирішувалось чи дадуть кошти із ДФРР на будівництво хірургічного корпусу.

  Минулого тижня місцеві ЗМІ писали про те, що два обласних депутата Віктор Мельник і Степан Нусбаум більше трьох місяців борються за продовження будівництва хірургічного корпусу.

 Якщо коротко, то суть ось у чому. Обласні депутати намагаються усіма силами довести пріоритетність об’єкту для області, щоб із ДФРР виділили кошти на його будівництво. Вони писали звернення від депутатів обласної, районної і міської рад, знімали і возили показувати відеоролики із реальними картинами міськрайТМО.

  Та чи увінчалась їхня надзвичайно наполеглива праця успіхом повинно було вирішитись сьогодні, під час візиту Ігоря Гундича, очільника області.

  Спочатку високопосадовця голова райради Дмитро Рудницький, голова РДА Володимир Михнюк, а також Степан Нусбаум і Віктор Мельник привезли до нині діючої хірургії. Там на них чекали головний лікар ТМО Василь Борис, а також міський голова Віктор Весельський.

  Василь Борис розповів про реальний стан справ у ТМО. І також коротко проінформував про те, що вже зробили – закінчили підземні роботи і повністю підготували майданчик для наступного етапу будівництва.

  – Я сьогодні приїхав за дорученням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та на запрошення обласних, районних та міських депутатів, – зазначив Ігор Петрович. – Новоград-Волинський стане госпітальним округом. І сьогодні, щоб надавати якісні послуги потрібні гарні умови. Тому в найкоротші терміни потрібно добудувати цей корпус. Зрозуміло, коли ти сидиш в Житомирі і дивишся все на папері – це одна ситуація і коли ти приїжджаєш на місце і бачиш лікарів, будівельників, загальну ситуацію і бачиш те, що люди хочуть і готові будувати цей об’єкт, зрозуміло, що по іншому в тебе складається враження. Зрозуміло, що об’єкт не простий тому що сюди потрібно не менше 70 млн, щоб його завершити. Але я думаю, спільними зусиллями такий об’єкт можна закінчити. Ми не може ставити термін  - 2 роки, але 18,19,20 роки його можна закінчити. Тому я думаю, що ми для себе таку задачу вже поставили. Я голова комісії, яка приймає рішення з приводу того, включати об’єкти до Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) чи не включати і буду переконувати членів комісії, в тому, що об’єкт потрібно включити до фінансування. Думаю, що не менше 10-15 млн в цьому році від ДФРР і з обласного бюджету повинно піти на добудову цього об’єкту. Тепер слово за міського і районною владою, маються на увазі слово фінансове. Адже ви знате, для того, щоб попасти у ДФРР потрібне співфінансування не менше 30%. Тому спільними зусиллями цей об’єкт буде зданий. Я можу сказати, що є підтримка Геннадія Зубка і ми будемо спільно рухати цей проект.

   Депутат обласної ради Віктор Мельник:

  – Для журналістів скажу одне, що якщо Ігор Петрович щось говорить, то він своїх слів назад не забирає. Ми як і в минулому році, віддамо свої депутатські кошти на будівництво хірургічного корпусу.

  Депутат обласної ради Степан Нусбаум:

  – Я хочу підтримати Віктора Сергійовича. Все це правда, ми все це зробимо. І на першому зібранні ми пообіцяли, що приготуємо, з дерева, яке виросло на Новоград-Волинській землі будматеріал для даху. Ми заготовимо раніше, висушимо, щоб будівельники дуже легко підіймали їх на самий верх.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 05/02/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework