На Житомирщині шукають палац графа Ілінського

  У Романів запросили спеціалістів інституту археології НАН України  м. Київ та спеціаліста з м. Житомир для вивчення питання можливості розкопок на місці розташування маєтку графа Ілінського.

  Про це "Твій Романів" повідомили в районному методичному центрі закладів сфери культури.

  26 січня було здійснено огляд місця розташування маєтку Графа Ілінського щодо виявлення більш точного місцезнаходження самого Палацу та подальшого проведення археологічних розкопок. В заході брали участь археологи  міста  Києва  Петраускас А.В., Ієвлєв М.М., спеціаліст  м. Житомира  Тарабукін О.,   голова районної державної адміністрації Капінус О.Г., заступник голови районної адміністрації  Кучинська Т.В.,   начальник  відділу архітектури Скакун І.В., спеціаліст  пам’яткоохоронної справи  Назарчук С.А., заступник Романівського селищного голови Капінус В.О., директор районного краєзнавчого музею Кондратюк Ю.П.

  Вирішили для збереження культурної спадщини, історії архітектури нашого краю провести георадарну зйомку, яка допоможе археологам  провести повноцінні археологічні дослідження.

  Варто зазначити, що палац в Романові був побудований Юзефом Августом Ілінским в кінці XVIII століття. Резиденція графа складалася з 100 кімнат, в ній була каплиця, театр, опера і балет. Палац був оточений садибним парком з зоопарком.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework