На Житомирщині з'явилася нова авіабригада

  Відбулося переформування однієї з найстаріших авіаційних частин Повітряних сил - винищувальної авіаційної ескадрильї, дислокованої в Житомирській області.

 

  Протягом двох останніх років Повітряні Сили отримали понад шість десятків відремонтованих та модернізованих літальних апаратів. Уже з першого дня 2018 року в авіації Повітряних Сил стало на одну бригаду тактичної авіації більше. 

  Про це повідомила прес-служба командування ПС ЗСУ в соцмережі Facebook.

  За Планом Державної програми розвитку Збройних Сил України на період до 2030 року продовжується переформування й нарощення боєздатності авіаційних частин Повітряних Сил. Як розповіли в авіації Командування Повітряних Сил, найближчими завданнями на 2018–2020 роки є планове відновлення авіаційного парку та аеродромної інфраструктури, а також поетапне нарощення боєздатності військової авіації. 

  У рамках виконання Плану вже 1 січня 2018 року відбулося переформування однієї зі старіших авіаційних частин Повітряних Сил — винищувальної авіаційної ескадрильї, що дислокується в смт Озерне на Житомирщині. Вона стала бригадою тактичної авіації. Раніше частина вже мала такий статус, поки зрештою в процесі скорочення не була переформована в окрему авіаескадрилью.

  Треба згадати і про те, що на зорі незалежності України полк ніс бойове чергування у системі ППО на літаках МіГ-23МЛД, то невдовзі його льотному та інженерно-технічному складу довелося перенавчатися на МіГ-29 і майже одразу — вже на Су-27. Аеродром знав гіркі часи, коли і пального для виконання польотів бракувало, і справної авіаційної техніки з допустимим ресурсом залишалися лічені одиниці. 

  Та нині все змінилося. Є пальне для виконання заходів підготовки льотного складу, є й достатня кількість справної авіатехніки, парк якої постійно поповнюється. І ця тенденція стосується не лише цієї авіачастини. Як підкреслюють в авіації Командування Повітряних Сил, вона є типовою для авіачастин усього виду. Від початку проведення антитерористичної операції заводи здають по декілька літаків на місяць. До того ж— не лише капітально відремонтовані, а й модернізовані. Протягом двох останніх років Повітряні Сили отримали понад 6 десятків відремонтованих та модернізованих літальних апаратів.

  Високий відсоток справності авіаційної техніки, а також достатня кількість пального, що виділяється на підготовку льотного складу частин авіації ПС, стали запорукою зростання льотної майстерності військових пілотів. Як запевнив начальник штабу авіації Командування Повітряних Сил полковник Олег Захарчук, сьогодні немає льотчиків, які не літають — в небо піднімаються 100% пілотів. І польоти у частинах відбуваються щотижня, інколи — по декілька льотних змін.

  Що ж стосується молоді, нещодавних випускників льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил, то вони не лише за довоєнними українськими показниками, але й за західними мірками підготовлені відмінно.

  Частина із них протягом літа— початку осені опановували бойовий винищувач Су-27 саме в Озерному. За чотири місяці середній наліт на одного випускника склав 64 години. Для порівняння, ще років п’ять тому такими показниками не могли похизуватися й досвідчені льотчики стройових частин! Окрім того, вже наприкінці льотної практики курсанти-випускники отримали класну кваліфікацію «льотчик 3-го класу». Нині вони проходять службу в новоствореній бригаді та незабаром отримають допуск до несення бойового чергування у системі ППО держави.

  Відповідно до організаційно-штатної структури бригади, у ній уже почали формуватися підрозділи забезпечення та охорони. Готується й матеріально-технічна база. Казарми й усі інші приміщення після скорочення бригади у минулі роки були законсервовані й охоронялися. Тому тут не сталося, як у деяких військових містечках, де колишні казарми зяють вибитими шибками, а зі стін стирчать труби від виламаних батарей опалення. Все ціле і вже готується до експлуатації.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework