У ЖОЛЦ розповіли про стан якості харчування в медичних закладах області

  Житомирським обласним лабораторним центром МОЗ України та його територіальними підрозділами протягом минулого року проводився значний обсяг лабораторних досліджень з метою з’ясування якості харчування хворих та санітарного стану харчоблоків лікарень.

 

  Про це повідомляє лікар із загальної гігієни ВОСГД  Аврамчук В.А.

  Протягом звітного року фахівцями центру обстежено 31 лікувально-профілактичний заклад, під час цих обстежень відібрано для досліджень 217 зразків харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 182 за бактеріологічними показниками, 92 за радіологічними та взято 2278 бактеріологічних змивів.

  З усієї кількості зразків що досліджувались 6 (2,7%) не відповідали вимогам нормативної документації  за санітарно-хімічними показниками. З усієї кількості взятих змивів виявлено 76 (3,3%) позитивних, що свідчить про незадовільне санітарне утримання приміщень харчоблоків та буфетів-роздаткових.

  Усі відхилення, які були виявлені стосувалися виконання натуральних норм за калорійністю І-ІІІ страв. В чотирьох випадках виявлені не довкладення від 4% до 15%. Такі страви виявлялись в Коростишівській та Андрушівській ЦРЛ. В двох випадках калорійність страв була вища від нормативних значень, а саме  в Лугинській ЦРЛ калорійність ІІІ страви вища на 11%  та Ружинській ЦРЛ калорійність супу вища на 12% .

 Позитивні змиви, як показник незадовільного санітарного стану лікарні, виявлялись в Андрушівській, Ружинській, Попільнянській, Лугинській, Хорошівській, Коростенській міській та районній, Коростишівській, Брусилівській, Овруцькій, Словечанській, Народицькій, Пулинській лікарнях, а також в обласному госпіталі ветеранів війни, обласному онкодиспансері та дитячій обласній лікарні.

 Зазначені вище результати досліджень свідчать, що в медичних закладах області харчування хворих в основному організовано на належному рівні. Хоча є проблеми з асортиментом страв та харчових продуктів, що є в лікарнях області для харчування хворих.

 

Последнее изменение Понедельник, 05/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework