Фахівці ДСНС ознайомили школярів Новоград-Волинського з професією «Рятувальник»

  Навчання підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності є одним із пріоритетних завдань Служби порятунку. Напередодні весняних канікул питання безпеки набуває особливої важливості, адже наближається час, коли у дітей з'являється більше часу на дозвілля.

   Саме тому, 23 березня працівники ДСНС спільно з викладачами та студентами медичного коледжу провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» на території пожежної частини в м. Новоград-Волинський для учнів  ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, щоб навчити правилам безпечної поведінки та ознайомити підростаюче покоління з професією «Рятувальник».

  Аби продемонструвати техніку, з якою щодня працюють вогнеборці, в гаражі пожежної частини рятувальники наочно ознайомили молодь із різними пожежними автомобілями. Крім того, розвіяли міф про те, що пожежні машини виїжджають на виклик без води.

  Учням також вдалося здивувати організаторів своїми вміннями і знаннями з безпечної поведінки у побуті та на вулиці. А ще всі бажаючі продемонстрували свою спритність при одяганні на швидкість справжнього бойового спорядження вогнеборців. І за це кожний з учасників отримував заохочувальні подарунки від Служби порятунку «101».

  Одночасно студенти медичного коледжу розповіли присутнім про головні аспекти надання допомоги при кровотечах, переломах, отруєнні чадним газом та зупинці серця.

  Зважаючи на активну роботу піротехніків ДСНС по знешкодженню вибухонебезпечних предметів та випадки травмувань населення при необережному поводженню з боєприпасами,  рятувальники присвятили цій темі окрему увагу. Діти вивчали різновиди вибухонебезпечних предметів як сучасності, так і часів минулих війн та обговорили дії у разі їх виявлення.

  А наостанок надзвичайники залишили найцікавіше. Бійці ДСНС ліквідували умовну пожежу за допомогою піни та розрізали металеві конструкції бензорізом.

DSCN5895

У ДСНС України  у Житомирській області

Последнее изменение Пятница, 23/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework