Рецидивісти по-звірячому вбили 92-річну жінку. ВІДЕО

  Двоє рецидивістів, які лише нещодавно вийшли на волю, закатували пенсіонерку на Житомирщині. Вони хотіли, аби старенька віддала їм гроші, відкладені на чорний день, ідеться в сюжеті ТСН.

 

  Тіло загиблої знайшла сусідка Майя Лейченко, яку попросив навідатися до мами стурбований син 92-річної жінки, який не міг до неї додзвонитися. Коли сусідка зайшла до хати, то побачила безлад, перевернуті меблі та купу одягу біля ліжка. "Придивляюся – о, кофтинка баби Ліди. Зазираю – ноги. Помацала – дуже холодні", - каже сусідка, котра й викликала поліцію.

  Копи, які прибули на місце, виявили на тілі пенсіонерки численні сліди катувань. "Кастетом, видно, підборіддя розбили – чотири дірки. Потім зв’язали руки, рота закрили їй і били", - розповіла  племінниця загиблої Людмила Костенко. Вона твердить, що у старенької з хати зникли 7 тисяч гривень, зібрані на чорний день, а також мобільний телефон. 

  Село Ставище, де сталося вбивство, розташоване на жвавій трасі Київ-Чоп, тож поліцейські припустили, що злочин скоїли гастролери – і почали опитувати місцевих, чи не бачили ті чужих людей. Сусіди пригадали двох незнайомців на вулиці, один із котрих був одягнений у камуфляжну куртку з написом "Охорона". Цих двох чоловіків зняли й камери спостереження, встановлені у селі. За цими кадрами, а також свідченнями водіїв маршруток, поліцейським вдалося вийти на слід зловмисників. "Вийшли на трасу Київ-Чоп і поїхали на Київ. У Києві одягнулися, на залізничний вокзал – і поїхали на Конотоп", - розповів начальник Брусилівського відділу поліції ГУ НП у Житомирській області Сергій Цівончук. Підозрюваних затримали у готелі разом з вкраденими у пенсіонерки речами. Чоловікам 30 і 43 роки, обидва родом з Полтавщини, неодноразово судимі і лише кілька місяців тому вийшли на волю. У вбивстві вони зізналися, тепер обом загрожує до 15 років позбавлення волі.

  Люди у селі приголомшені і налякані вбивством, адже 70% жителів Ставища – це самотні пенсіонери. "Соціальна напруга досить велика. Напевне, страх того, що з ними може статися таке  саме", - каже сільський голова Олександр Замогильний. Він уже пообіцяв встановити на вулицях ще кілька камер відеоспостереження, але люди цим не задовольнилися – ладнають по хатах сигналізацію. Сусідка вбитої Майя Іванівна тепер не випускає з рук брелок із тривожною кнопкою виклику поліції. "Кладу під подушку, а інший тримаю на мотузці, щоби при мені був постійно", - каже вона.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework