Житомирянка показала прекрасний і потворний берег річки в Студениці. ФОТО

   Цінувати природу, дбати про чистоту навколишнього середовища, не залишати після себе сміття після відпочинку на природі, чи пікніка на свіжому повітрі — здавалося б усі речі й так мають бути в розвиненому, цивілізованому суспільстві.

 

   Але, на превеликий жаль, ми часто бачимо зовсім іншу картину — пляшки, котрі валяються після безкультурних відпочивальників, купи сміття, вогнища, котрі розкладаються, де заманеться, а не в одному місці, що варто було б робити задля чистоти та збереження природи. Ось і користувачка Олена Цвєткова порушила на своїй сторінці в мережі Фейсбук актуальну та важливу тему, зазначивши в своєму дописі:  

  «Прекрасне i потворне" або "по вуха у смiттi"
  С.Студениця, берег рiчки. Казкові краєвиди, білосніжні лебіді, качечки... — це прекрасне. 
  А що ж тоді потворне? 
  Потворне — це люди, які приходять відпочивати, рибалити і залишають після себе гори сміття. Бруд став настільки звичним, що багато хто взагалі не помічає його, сприймаючи як невід'ємну й неминучу частину пейзажу. 
  Сьогодні у нас виникло питання —  "Як вплинути на совість людей?". 
Андрій Андрій допоможіть нам, будь ласка, у вирішенні цього питання!»

Студениця 1

   Не зайвим буде нагадати одну просту істину: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Кожен повинен починати з себе: якщо усі ми усвідомлюватимемо, якої шкоди завдаємо довкіллю, залишаючи гори бруду та сміття, тоді й ситуація почне змінюватися на краще. Це ж елементарні речі: найпростіше з того, що можна було б привести для прикладу, це просто, йдучи вулицею, викидати якісь обгортки з цукерок, шоколадок, морозива одразу, з'ївши їх, у найближчий смітник, який бачите перед собою, а не просто кинути його десь обабіч, бо ж, мовляв, хтось та прибере, або з позицією, що нікому це сміття не заважатиме і хай собі валяється.  Це просто ми навели елементарний, можна навіть сказати, дитячий приклад. Проблема ж, якщо поглянути в суть, лежить значно глибше, вона набагато масштабніша і навіть глобальна, якщо дивитися крізь призму цілої нашої планети Земля! Отож, така поведінка людей, таке халатне ставлення до прироби та екології змушують багато над чим серйозно задуматися.Студениця 2

    Читайте також: На Черняхівщині на березі річки знайшли величезного товстолоба. ФОТО

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

Студениця 3

 

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework