Після підняття тарифу на воду у Бердичеві несподівано знову забулькало екологічне питання

  Після того, як міська влада Бердичева в особі мера Василя Мазура визнала ТОВ «КЕС» головним винуватцем екологічної кризи у Бердичеві та околицях, а потім люб’язно дозволила приватній структурі, що заробляє гроші на очистці стічних вод, вирішити свої фінансові проблеми за рахунок пересічних містян, підвищивши вартість тарифу на воду, здавалося, наступить рай та благодать.

 

  Ті невдоволені містяни, які раніше нарікали на якість води у річці Гнилоп’ять, тепер згадують незлим тихим словом і депутатів, і активістів – адже платити більше доведеться відтепер саме їм, - пише berdichev.biz.

  І то байдуже, що ТОВ «КЕС» має велику кількість проблем, так як підприємством не вкладалися власні кошти у модернізацію обладнання, а стоки (до речі, без очистки) зливалися просто у річку. Байдуже на відкрите кримінальне провадження по факту екологічного забруднення. Головне – це завірити усіх, що проблему вирішено, винних начебто покарано і, взагалі, мер у нас молодець.

  Однак екологічне забруднення річки вимірюється не лише тим рівнем шкоди, який завдало навколишньому середовищу ТОВ «КЕС». Не маючи власних комунальних очисних споруд, та застарілі комунікації, місто Бердичів фактично являє собою порохову бочку. Ба, краще сказати – бочку з нечистотами, і достеменно невідомо, коли воно все вибухне, і кого забризкає з ніг до голови.

  Черговий факт екологічного забруднення зафіксовано у вівторок, 17 квітня, громадським активістом Олегом Козловським та представником екологічної інспекції. Прорив стався поблизу одного з колекторів, що належить МКП «Бердичівводоканал», на ділянці, по якій стоки перекачують для подальшої очистки в районі будинків №18-20 по вул. Генерала Горбатова, а саме – за ними, поблизу річки. Усе, що виливалося, знову потрапляло у багатостраждальну Гнилоп’ять.

  На місце події були викликані представники водоканалу та працівники поліції, присутній інспектор екологічної служби ознайомив водоканал з проблемою, взяв проби води та повідомив неприємну новину: за це доведеться відповідати. Було складено відповідний акт, який загрожує нарахуванням збитків для комунального підприємства та штрафом для відповідальної особи. Представники водоканалу з мужністю сприйняли неприємну новину, хоча свою провину визнають, однак пояснюють: трубам, по яких транспортуються стоки – близько шістдесяти років, тож не дивно, що вони не витримують.

  В МКП «Бердичівводоканал» пообіцяли найближчим часом ліквідувати прорив, натомість факт чергового забруднення річки зафіксовано як Державною екологічною інспекцією, так і працівниками Бердичівського відділу поліції, складені протоколи будуть додані до матеріалів вже відкритої кримінальної справи. На думку багатьох активістів, така ситуація склалася виключно із-за некомпетентності міського голови Василя Мазура, адже неможна було стільки років закривати очі на проблему, довівши ситуацію до такого стану, що її вирішення зараз є неможливим без серйозних фінансових затрат, які місто не в змозі потягнути самотужки. А проблема, між тим, вже піднята не лише на обласному, але й на державному рівні, тож комусь рано чи пізно відповісти все ж доведеться…

Денис Заремський, berdichev.biz

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework