Рятувальники: «Трагедія, що сталась у російському Кемерово, змусила всерйоз задуматись над безпекою громадян»

   За словами заступника начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олега Шахрая, інспектори продовжують ретельно перевіряти об’єкти Житомирщини на предмет дотримання вимог пожежної безпеки. Трагедія, що сталась у російському м. Кемерово, змусила всерйоз задуматись над безпекою громадян.

 

   – Продовжуються позапланові перевірки торгівельно-розважальних центрів, дитячих дошкільних навчальних закладів та лікарень зі стаціонарами,  – розповідає Олег Шахрай. – Всього фахівцям ДСНС Житомирщини необхідно перевірити 1420 таких об’єктів упродовж трьох місяців. Станом на 18 квітня перевірено 197 закладів.

   Рятувальник повідомив, що трапляються й випадки суттєвого невиконання вимог пожежної безпеки. Переконує, що позиція фахівців ДСНС є безкомпромісною. Якщо значні недоліки не усовуються уже протягом значного часу, то будуть подаватися матеріали до суду. На сьогоднішній день вже подано подібні матеріали стосовно 4 об’єктів.

   Приємно зазначити, що більшість керівників навчальних закладів відповідально поставились до перевірок і намагаються усувати виявлені недоліки негайно. В той же час, спеціалісти ДСНС надають кваліфіковані поради та рекомендації керівникам закладів, що сприяє ефективнішому усуненню недоліків.

   – Наводимо конкретний приклад порушення правил пожежної безпеки, – продовжує Олег Шахрай. – Є проблематика з 4 поверхом ПАТ «Житомирський обласний торговий центр», що поблизу ринку «Житній». Там розміщена дитяча розважальна зона і єдиний евакуаційний вихід – це по ескалатору, який у випадку пожежі зупиняється. Починаючи з третього поверху він по периметру закривається протипожежними шторами. Тобто, ескалатор виключається як шлях евакуації. Згідно державних будівельних норм, згідно норм з питань пожежної безпеки евакуація по ескалатору заборонена. Тому це серйозна проблема. Ми направили матеріали до адміністративного суду щодо пропозиції призупинення експлуатації 4 поверху, допоки його не приведуть у відповідність.

   Повний перелік об’єктів, які перевірили працівники ДСНС в Житомирській області, можна побачити на офіційному сайті Управління ДСНС.

У ДСНС України в Житомирській області

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework