Замість інтернату – справжня родина: у Новограді відкрили перший дитбудинок сімейного типу. ФОТО

   У середу, 25 квітня, офіційно відкрили перший у Новограді-Волинському будинок сімейного типу родини "Янголів добра" (переможці "Гордості міста" у цій номінації ) – Жанни і Павла Щавлінських.

 

   «У жовтні 2012 року, вже маючи двох біологічних доньок, подружжя взяло на виховання двійко братиків. Нещодавно родина поповнилась чотирма прийомними сестричками і братиками з однієї сім’ї», — повідомляє Novograd.city.

   Наймолодшому в родині малюку – рік і десять місяців. Четверо дітей – ходять у садок, двоє – відвідують школу. Глава сім'ї працює двірником в ОСББ "ЖБК-1". Дружина займається вихованням дітлахів і домашніми клопотами. Старші діти їй допомагають.

    У майбутньому ще дві дитини зможуть отримати сімейний затишок у цій родині.

   – Хоча ми одразу налаштовувались на будинок сімейного типу, насамперед вирішили спробувати свої сили. Спочатку важко було, але з часом зрозуміли, що зможемо осилити все. І вже тоді нам запропонували створити дитячий будинок сімейного типу, адже більше ніхто не наважувався. Можливо, нашу родину візьмуть за приклад і зрозуміють, що це не так і важко. Точніше – це складно, але реально, – діляться досвідом батьки.

   Мета нашої родини проста: кожна дитина має жити в сім’ї. Я бачу, як моїм дітям добре, і хочу, що й інші мали якесь майбутнє. Людина, яка росте без сім’ї, наче вовченя, вчиться виживати. А коли вона огорнута батьківським теплом і любов’ю, то знає, що в будь-якій ситуації може поділитись проблемами зі своїми рідними, які її завжди підтримають. Я засуджу вчинок, але не засуджу дитину.

   Дитину, щоб була щасливою, мінімум вісім разів на день потрібно обіймати і казати "я тебе люблю", 10 – щоб жила, а 12 – щоб розвивалась, – розповідає багатодітна мама Жанна Щавлінська.

   А також додає, що надзвичайно вдячна соціальному працівнику О. Котовій. Вона дуже допомагає родині з дітьми.

   – Житло для створення дитячого будинку сімейного типу ми придбали за рахунок субвенції державного бюджету в розмірі 1 млн 709 тис. грн, а також при співфінансуванні міського бюджету в 250 тис. грн.

  – Будинок розташований на вулиці Переяславській, 25, має два поверхи. Загальна площа – 218 квадратних метрів, площа земельної ділянки біля будинку 6 соток. Він складається з шести кімнат, двох санвузлів, кухні та коридорів. Дім має зручне розташування: неподалік знаходяться СШ № 4 та ДНЗ № 6, заклади громадського харчування, продуктові та промислові магазини. Медичне обслуговування жителів мікрорайону здійснюється Новоград-Волинським міськрайТМО, що також поруч, – розповіла начальник служби у справах дітей Тетяна Бучинська.

dity 2

dity 2

dity 2

dity 2

dity 2

Джерело: Novograd.city

 

 

Последнее изменение Суббота, 28/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework