На Житомирщині розпочалися чергові збори з оперативним резервом першої черги одного із підрозділів ДШВ ЗС України

  – Під час мобілізації я пішов до армії добровольцем, брав участь в бойових діях на Луганському напрямку в складі Львівської десантної бригади. На навчальних зборах резервістів – втретє.

 

  Необхідно відновити навички та виконати стрибки з парашутом, щоб у разі потреби стати на захист України, – розповідає військовозобов’язаний Роман з Червонограда.

  Так, сьогодні 3 квітня на Житомирщині розпочалися чергові навчальні збори з оперативним резервом першої черги одного із підрозділів окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України. Майже чотири сотні військовозобов’язаних прибули на навчальні збори з усіх регіонів України.

  На пункті прийому особового складу розгорнутий довідково-інформаційний центр, де військовозобов’язані мають змогу дізнатися актуальну для них інформацію.

  Для економії часу та оперативності на полігоні працюють представники одного із банків, які відразу ж на місці оформлюють картки для отримання резервістами одноразового грошового забезпечення.

  Після підготовки відповідних документів, резервістів забезпечують необхідним речовим майном та спорядженням. 

  Як відзначив командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський, впродовж місяця резервісти підвищуватимуть практичні навички з усіх предметів бойової підготовки, діятимуть в складі штатних підрозділів, розрахунків та екіпажів.

  – Вінцем підготовки резервістів стануть батальйонні-тактичні навчання з бойовою стрільбою та десантуванням, – підкреслив генерал-лейтенант Михайло Забродський.
Для учасників зборів розгорнутий польовий табір, де створені всі необхідні умови для проживання. У наметах встановлена дощата підлога, підведено електроживлення, працює мобільний лазне-пральний комплекс.

  Високий організаційний рівень зборів з резервістами також відзначають і представники Генерального штабу Збройних Сил України.

  – Командування Десантно-штурмових військ та окремої аеромобільної бригади всебічно підготовлено до проведення таких зборових заходів. Відповідно це буде впливати як мотиваційний чинник для подальшого укладання військовозобов’язаними контрактів для проходження служби у військовому резерві, – повідомив старший офіцер відділу впровадження військової служби в резерві Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олександр Трубников.

  Також під час проведення зборів, з резервістами проводяться співбесіди щодо проходження військової служби за контрактом. До речі, вже з першого дня проходження зборів, чимало військовозобов’язаних вирішили укласти контракт та повернутися до рідного підрозділу.

Прес-служба командування ДШВ ЗС України

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework