На полігоні під Житомиром школярі вчилися стріляти. ФОТО

  На 37 загальновійськовому полігоні Десантно-штурмових військ відбулися заняття з вогневої підготовки з юнаками допризовного віку із різних шкіл Житомирського району та самого міста. Учні мали нагоду на практиці спробувати те, чому їх навчали в теорії на уроках допризовної підготовки.

   Заняття з вогневої підготовки розпочинались із шикування, де з юнаками проводили детальний інструктаж із заходів безпеки. Далі вони розподілялись на навчальні взвода та вирушали на визначені ділянки стрільбища, де були підготовлені навчальні місця. Учні з цікавістю виконували вказівки інструкторів та продемонстрували непогані результати зі стрільби з автомата Калашникова.

  Під керівництвом досвідчених інструкторів школярі вивчали тактико-технічні характеристики та будову автомата Калашникова, виконували нормативи зі спорядження магазину набоями, розбирання та збирання автомата, тренувались у підготовці до стрільби лежачи, а вже після цього розпочинали практичні стрільби. Загалом заняття тривали близько семи годин. Кожен школяр почерпнув для себе чимало цікавої інформації та покращив свої навички. Враження від заходу у хлопців лише позитивні, адже майже всі вони перший раз у житті взяли до своїх рук справжній автомат Калашникова та виконали перші постріли.

  «До нашої школи приходили військові на відкриті уроки з "Допризовної підготовки" та розповідали, як правильно потрібно поводитись зі зброєю. Але тут ми отримали ту практику, яка знадобиться більшості із нас у житті. Я вважаю, що такі заходи є надзвичайно важливими і потрібними на сьогоднішній день. Ми перебуваємо у стані війни, тому для кожного з нас знання і навички, надбані нами сьогодні, є дуже актуальними»,- пряма мова Олександр, учень Загальноосвітньої школи № 5 м.Житомир.

n 0605181 1

n 0605181 1

n 0605181 1

лейтенант Юлія Федоренко, Навчальний центр ДШВ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework