«Хлопці сумні, але зраділи нашій підтримці»

  Із зони АТО повернулася делегація новоград-волинців, котрі їздили до захисників на Схід України, щоб підтримати їх. З собою повезли концертну програму, гуманітарну допомогу, яку напередодні збирали усім містом, засоби особистої гігієни, медикаменти та солодощі.

 

  Для захисників 30-ї ОМБр у Мар’їнському районі наші земляки дали три концерти із запланованих чотирьох — за 8 км активізувалися воєнні дії. Тому військові прийняли рішення не просуватися ближче до передової. Серед тих, хто вперше побував у зоні АТО, — режисер загальноміських заходів Ірина Панасюк. Після приїзду додому Ірина Іванівна поділилася зі «Звягелем» своїми враженнями:

  — 16 годин тривала дорога, але пройшла вона непомітно: постійно думали, що побачимо… Коли читаєш у пресі і дивишся про війну по телевізору, — це одне, а побачити на власні очі — зовсім інше. Тому переживання, звісно, були. Спочатку вразили на Сході засіяні поля, що нагадували про мир, але картина змінювалася, коли на обрії з’являлися військові намети, техніка, воїни. Це повертало у реальність.

  Морально-психологічна підтримка була головною метою поїздки. Намагалися підняти настрій, підтримати захисників, але сумні обличчя їх видавали, — говорить Ірина Панасюк. — Навіть, коли жартували, хлопці мало усміхалися, відбиток війни — помітний. Один з концертів відбувся біля штабу бригади, поруч — шпиталь. Моторошно було бачити «швидку» із носилками з пораненими хлопцями — теж сумні реалії війни. Але хлопці були нам дуже раді, дякували. Ми також привезли пакунки від рідних — з пирогами, іншими смаколиками. Багато хто побачив знайомих з Новограда, з ким дружили чи разом служили. Це було приємно.

  Коли б була така необхідність, — знову поїхали би, — запевнили представники делегації. Кажуть, що ще хотіли залишитися, щоб підтримати бойовий дух, бо трьох днів виявилося мало. Втім, така підтримка важить багато для тих, кому була адресована.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework