Микола Череднік: «Про бадяжний алкоголь на розлив»

   Про продаж алкоголю на масових заходах, де в точках часто не можливо у продавців навіть допитатися ліцензії та дозволу на торгівлю спритними, сказано і написано вже дуже багато як в ЗМІ, так і у мережі Фейсбук.

 

   Вкотре тему продажу алкоголю на розлив порушив депутат Богуньської районної ради Микола Череднік на своїй сторінці у Фейсбук.        
«Історія досить довга. Приблизно рік тому мені розказали про одну "підприємливу пані", яка влаштувала у своєму домі рюмочну. Працює майже цілодобово, можна купити на розлив будь-яку кількості. Також є можливість на місці випити і закусити (закуска і напої в асортименті). Я звернувся до дільничого з даним фактом. 
   Виявилося, дільничий знав про цю та ще десяток подібних точок. Було зроблено пробну закупку, яку також зробили і журналісти Телеканал СК1. Сьогодні дізнався, що жінка отримала штраф більше 5 000 грн. 
Зазвичай за подібний бізнес люди отримують набагато менші штрафи, або і взагалі отримують лише попередження. Дуже часто ті, хто торгують алкоголем, є пенсіонерами, людьми з інвалідністю або іншими пільговиками, що дозволяє уникати покарання. Усі ці горе-підприємці не бояться покарання. Самі ж представники поліції кажуть, що вони безсилі. Адже мало хто готовий писати заяву, свідчити тощо. Штрафи у 200-400 грн для них є несуттєвими. Навіть після штрафу у 5000 грн вони не каються та продовжують займатися "ремеслом". 
   Основна проблема навіть не в тому, що вони нелегально продають алкоголь. А в тому, якої він якості та хто його купує. Те, що вони продають - не самогон, а спирт невідомого походження (можливо і технічний, від якого люди помирають). Ціни у них менші, ніж в магазині, і підліткам 14-17 років тут ніколи не відмовлять в алкоголі – тому "бізнес" успішний. Вважаю, що подібним точка не місце у нашому місті. 
   Якщо знаєте про подібні точки - не лінуйтеся писати заяви та повідомляти правоохоронні органи. Адже 5000 грн більше б'є по кишені, ніж 200 грн», — зазначив Микола Череднік у дописі.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework