Ялинки біля кінотеатру «Україна» зрізали для того, аби зробити там парковку? ФОТО

    Декілька днів тому громадскість, місцеві ЗМІ, соціальні мережі облетіла новина, що біля кінотеатру «Україна» в Житомирі працівники КП «Зеленбуд» зрізали три ялини. Все б нічого, але дехто припустив, що зробили це не просто так, а тому, що хочуть на тому місці ... парковку.

    Нас, звісно ж, також зацікавила ця історія, ми теж задалися питанням: чому ж зрізали ялини, а одне з найголовнішого — що ж буде на тому місці і чи посадять на місце видалених зелених насаджень інші дерева? Отож, давайте спробуємо розібратися в цій історії і знайти відповіді на питання, що виникли. Багато в чому нам допоміг сюжет телеканалу «Житомир». Зауважимо, що відео розміщене на однойменному каналі в Ютуб.   

   «Я не відповідальна особа, щоб давати якісь коментарі і відповідати з приводу того, з якою метою і чому були зрізані ялинки? Ви, розумієте (ред. до журналіста), що ми люди підневільні, наймані: що нам сказало керівництво, те й ми зробили. І все за мінімальну зарплату. Звісно ж, це було не самовільне зрізання дерев. Це ж не так, що ми самі захотіли, приїхали і зрізали ці три ялини, або ж нам захотілося це зробити і ми зробили. У нас є всі відповідні документи, наряди, згідно яких ми й діємо. Все виключно тому, що є потрібні дозволи та розпорядження керівництва.   

Dereva 2

   З приводу дерев зазначу, що вони були наполовину хворі: всі гіллячки встигли лише на 10% розпуститися», — розповів кореспонденту каналу «Житомир» Дмитро Білоус, працівник КП «Зеленбуд».

  «Звісно ж, погано, що зрізали дерева. Я вважаю, що на їх місці також потрібно щось садити. По-іншому ніяк. Щоправда, я навіть не пам'ятаю, які були ці ялинки, котрі зрізали» ,— говорить житомирянка Тетяна.

   «А я нічого погано в цьому не бачу, тим більше, якщо на місці зрізаних ялинок посадять молоденькі, здорові деревця», — вважає житомирянка Галина.

   Ще одна житомирянка, також Тетяна переконана: «Якщо все це робиться, якщо зрізують ялинки, значить це робиться з відома якихось фахівців і мають бути всі дозвільні документи та якісь розпорядження, зокрема й керівництва «Зеленбуду», міської ради. Очевидно, є така необхідність — видалити ці дерева. Чи це наукова необхідність, чи будь-яка інша, я не знаю, але вважаю, що є підстави для таких дій комунальників».

   У мережі Фейсбук думки користувачів також розділилися: одні теж розуміють, що очевидно, була необхідність, аби зрізали дерева, а інші обурюються такими діями комунальників та керівництва міста. Це й не дивно, адже «Скільки людей, стільки й думок».

Dereva 2

   Крапки над «і» розставили Тамара Барановська, секретар комісії з обстеження зелених насаджень, а також  

  «Комісія працює на підставі рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради. Затверджений склад цієї комісії, виїжджають фахівці, оглядають зелені насадження і дають свою експертну оцінку. Оскільки оглянуті спеціалістами ялини, нині вже зрізані біля кінотеатру "України", були визнаними такими, що потребують видалення, їх і зрізали. Зроблено це було тому, що стан тих видалених дерев був визнаний, як незадовільний, то ці ялини, згідно акту №63 від 10.05.2018 , підлягають видаленню»

   Варто зауважити, що пні від зрізаних ялин будуть викорчувані, а що з ними буде далі — вирішуватиме КП «Зеленбуд» та відповідна комісія.

  Як запевнив очільник КП «Зеленбуд» Олександр Шевчук: «Відбудеться заміна зеленого газону. Це стовідсотково. Тільки зелені зони будуть облаштовані лавками і повністю замінені, частково посаджені туди зелені насадження».  

  Як бачимо, про парковку мова не йде, але хтозна, чим закінчиться ця історія. Можливо, це поки про місця для паркування ніхто нічого не говорить. Принаймні, такої можливості виключати не можна. Звісно ж, за словами експертів, ялинки зрізали вірно та законно, бо вони були в незадовільному стані. Але головне — не забувати про благоустрій, про озеленення, облагородження території. І якщо вже й були видалені зелені насадження з об'єктивних та вагомих причин, зокрема й через їх незадовільний стан, то на їх місці мають з'явитися нові деревця. А як буде далі — побачимо з часом. Головне, щоб територія біля кінотеатру «Україна», як в усіх інших куточках Житомира, ставала все кращою, мала б ще кращий вигляд і сприяла б чистоті довкілля.  

Dereva 2

Читайте також: Травнева «перлина Житомирщини» заворожує. ФОТОРЕПОРТАЖ

Dereva 2

Читайте також: По ту сторону мосту: Місце, яке зустрічає гостей Житомира. ФОТО

Dereva 2

Читайте також: Між небом і землею, або Житомир в задзеркаллі. ФОТОРЕПОРТАЖ 

Dereva 2

Читайте також: Танки, літаки, авто: оригінальна експозиція на фестивалі «Крила». ФОТОРЕПОРТАЖ

Dereva 2

Читайте також: Житомирщина унікальна: геологічний заказник, одне з неймовірних чудес України, створене самою природою. ФОТО

Dereva 2

Читайте також: Храм на Житомирщині, де грав Фредерік Шопен, був охрещений Джозеф Конрад і брали шлюб Оноре де Бальзак та Евеліна Ганська. ФОТО

Dereva 2

Dereva 2

Dereva 2

Dereva 2

Dereva 2

 

 

 

Последнее изменение Понедельник, 21/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework