Фекалії чи технічні води: Що скидає Водоканал у Тетерів?

    Наприкінці травня з’явилася інформація управління Держагентства рибного господарства в області про те, що в річку Тетерів неподалік проїзду І. Богуна на Корбутівці з труби водоканалу здійснено викид фекалій та хлорного вапна.

 

    Про це пише газета «Ехо»

   Начальник згаданого управління О. Гонтар повідомив наступне: "Співробітники рибоохоронного патруля 25 травня близько 14.00 виявили факт забруднення водосховища "Житомирське". З труби водоканалу скидають нечистоти. Є відповідний запах і, до всього, ще й відчувається запах хлорки. Вітер сьогодні проти течії, тобто все це несе в бік міського пляжу у гідропарку".

  Зафіксований на відео та фото викид нечистот у Тетерів водоканал вважав фейковим. На сайті підприємства значилося: "Житомирводоканал" звинувачення підприємства у викиді фекалій, який був зафіксований на відео та фото, вважає безпідставними. Комунальники посилаються на... проби води, здійснені їхніми співробітниками.

   Однак затим Держекоінспекція підтвердила факт забруднення Тетерева водоканалом. Про це з посиланням на відповідь Держекоінспекції на запит громадської спілки "Час змін" на своїй сторінці у Facebook написала голова згаданої спілки І. Коцюба: "25 травня 2018 року близько 15.00 спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції спільно з представниками рибінспекції, КП "Житомирводоканал" та представниками громадськості були відібрані три проби води, а саме: з випуску №3 КП "Житомирводоканал" та річки Тетерів вище та нижче від випуску. Результатами лабораторних досліджень відібраних проб з випуску №3 зафіксовано перевищення нормативів гранично допустимих скидів", - йдеться у листі Держекоінспекції.

   У Житомирській міській раді вважають, що в Тетерів водоканал скидає "технічні води". Про це днями під час зустрічі з житомирянами сказав радник міського голови О. Черняхович.

  "Водоканал запевняє, що скидав у Тетерів 25 травня ніщо інше, як технічні води. На підприємстві робили це й раніше. І робитимуть щопівроку й надалі, адже вони не мають можливості відводити їх в інше місце", - пояснив радник мера. За його словами, у міській раді від директора водоканалу

  А. Нікітіна чекають якнайшвидшої альтернативної пропозиції таким скиданням. Ну а поки що факт залишається фактом: вода таки забруднена і від цього страждають житомиряни...

 

Підготував І. Тичина, газета «Ехо»

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework