«Медик – це покликання»: головні лікарі Житомирщини розповіли про свою професію

   Щорічно у третю неділю червня відзначався День медичного працівника.

 

   Цього року своє професійне свято понад 16 тис. медиків Житомирщини святкували саме 17 червня, минулої неділі.

  Окрім привітань, у цей день більшість медиків мають змогу згадати, чому вони обрали саме цю професію і що для них означає їх робота. Зокрема, відповідь на це запитання надали головні лікарі Житомирщини.

  «Медик – це покликання. Обираючи таку професію, повинне бути чітке розуміння: твоя помилка дорівнює життю. Тому медик – це професія сміливих і впевнених у собі людей, які щодня допомагають рухатися суспільству», - так про професію розповів начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Суслик.

   Головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг наголосив:

   «Медик – це охоронець життя людини. І тому бути медиком - це означає бути власником найпочеснішого звання. А винагородою за нашу працю стає подяка від наших пацієнтів, їх щасливі обличчя».

   Розповіла про свою роботу й головний лікар обласного медичного консультативно-діагностичного центру Валентина Дімова:

   «Звісно ж, що це покликання на все життя. Особисто я маю 40-річний досвід роботи, яку люблю і від якої отримую лише задоволення. Думаю, що це вже «невиліковний діагноз».

   Головний лікар обласного медичного центру вертебрології Олександр Торбас додав:

  «Народна мудрість каже, що до Бога і до лікаря звертаються, коли погано, а коли добре, то ні. Це і визначає суть цієї професії та її значимість. А обирають цю професію лише ті, хто має велику гідність та моральність, бо медицина – це не бізнес-справа. Адже ми, медики, за покликом душі вкладаємо в свою роботу частинку себе».

   Нагадаємо, що у п'ятницю, 15 червня, на Житомирщині відзначили медичних працівників та вручили премії ім. О. Ф. Гербачевського.

  Довідково. В Україні День медичного працівника встановили у 1994 році. Це свято не тільки лікарів, але також медсестер, фельдшерів, лаборантів, санітарів і всіх тих, хто так чи інакше пов’язаний з медициною.

   Джерело: Житомирська ОДА

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework