Житомир може стати першим обласним центром в Україні, який створить ОТГ

  Вересівська сільська рада одноголосно проголосували за ініціативу приєднатись до Житомира. Таким чином, якщо депутати Житомирської міської ради підтримають пропозицію громади Вересів, то Житомир стане першим обласним центром в Україні, який створить ОТГ.

  «Від такого об‘єднання виграють обидві громади. Для Вересів — це нові дороги, ремонт школи, дешевший муніципальний транспорт та можливість користуватись інфраструктурою Житомира. Як бонус — вересяни отримають картку житомирянина з усіма її муніципальними сервісами» - наголосив Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова. Місяць тому, у Вересах відбулись громадські слухання, на яких Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном», розповів про можливі варіанти об’єднання у Вересів. Тоді більшість громади підтримала ініціативу приєднання до обласного центру.

ok02071

  «Вереси, Іванівка, Левків – це громади, які знаходяться в орбіті Житомира і значно пов’язані економічно та соціально. Ці громади мають вибір і повинні самі його зробити. Важливо прорахувати економічні переваги, які надають всі варіанти і обрати найвигідніший», - наголосив Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.Далі рішення про приєднання Вересів має прийняти Житомирська міська рада.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework