Житомирянин просить прибрати безпритульних собак з вулиць Житомира

    Відповідне звернення з'явилося на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради сьогодні, 6 липня.

 

   «Шановні депутати міської ради, я закликаю Вас терміново вжити заходів стосовно відловлювання безпритульних собак з вулиць нашого міста та створення для них притулку, а вразі неможливості тримання собак у притулку застосовувати до них проведення евтаназії (якщо протягом 2-х 3-х місяців не буде знайдено господаря), адже вони несуть потенційну небезпеку відносно сказу і щодня все більше приводять м. Житомир в антисанітарний стан. Це загроза для найціннішого — для наших дітей. Собак стало стільки, що страшно виводити маленьких діток на прогулянку та й не тільки дітей, але і самому інколи приходиться обходити їх 10 дорогою.

   Чіпування та стерилізація не захищає людину від можливої агресії тварини, а також від перенесення інших небезпечних захворювань.

  Необхідно зазначити, що згідно із ст. 16 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» вказано: "Регулювання чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, здійснюється методами біостерилізації або біологічно обґрунтованими методами, а в разі неможливості їх застосування - методами евтаназії."

   У випадку з м. Житомиром регулювання чисельності біостерилізацією не дає можливості регулювати їх чисельність. З кожним роком їх стає все більше. Отже, закликаю депутатів міської ради прийняти міри та знайти кошти для вирішення цього болючого питання!», — зауважує автор петиції.

   Нині звернення отримало 0,4% від потрібної кількості підписів. Наразі їх збір триває. Підтримати петицію можна тут.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework