У Житомирі пройшла благодійна виставка Артура Хачатряна «Разом до життя»

  Мистецтво дарує життя, окрилює та мотивує. Підтвердження цього стала благодійно-мистецька подія – презентація персональної виставки графіки та живопису житомирського художника Артура Хачатряна «Разом до життя». Захід відбувся 11 липня в холі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича.

  Назва виставки є не випадковою, адже проходила в рамках марафону благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя».

  Мета заходу: привернення суспільної уваги до проблем важкохворих, збір коштів на лікування дітей з онкологічними захворюваннями, сприяння роботі волонтерських груп при дитячих онкогематологічних відділеннях тощо.Артур Хачатрян вперше презентував у Житомирі велику збірну виставку своїх олійних та графічних робіт. Проте не вперше свою мистецьку діяльність художник поєднує з благодійною місією на теренах Житомирщини.Виставка увібрала полотна яскравих олійних пейзажів, натюрмортів, архітектурних принад Житомира та області, а також картини, виконані в авторській манері графіки. Були представлені і нові роботи автора, виконанні в рамках ІІІ Міжрегіонального пленера «Житомирська палітра».

ok2071818

  Та головним меседжем заходу була підтримка та допомога маленькій житомирянці Каті Наумчук, котра потребує трансплантації кісткового мозку. Складну операцію беруться робити італійські фахівці. Про те родина не має коштів самостійно оплатити лікування. Під час заходу художник передав батьку Каті Валентину Наумчуку авторську ікону ручної роботи, а також кошти на лікування. Крім того, представники ГО «Житомирська обласна община вірмен Еребуні» також передали родині Наумчуків фінансову підтримку.

  Художник переконаний, що через мистецтво можна мотивувати оточення на більше, ніж кожен про себе думає:

  «Я вмію творити, так, це справа, яка не здолає важку хворобу, але безмежно буду радий, якщо зможу надихнути людей на більше, викорінити байдужість до чужої біди та достукатись до сердець відвідувачів виставки. Звісно в мене є глобальні мрії: щоб ніхто не хворів, щоб винайшли ліки від раку, щоб нарешті ця хвороба виліковувалась! А поки бажаю Каті одужання та закликаю підтримати онкохворих діток».

12071817

  У свою чергу голова благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода підтримала ініціативу художника та подякувала за допомогу і підтримку.

  Зазначимо, що дворічній Каті Наумчук винесено діагноз гостра гібридна лейкемія. Дитина потребує (лікарі наголошують на тому, що дитина на протязі місяця повинна бути в клініці) трансплантації кісткового мозку за кордоном. Рахунок з італійської клініки складає 120 тис євро. Терміново наразі необхідно зібрати 25 тис. євро на пошук донора.

  Картка Приватбанк 4731 1856 1155 5522

  Батько дитини Наумчук Валентин Вікторович.

ok 12071817

  Деталі про те, як допомогти та підтримати онкохворих дітей можна знайти за посиланням.

  Виставка буде розміщена в холі бібліотеки до 30 липня.

 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 12/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework