Матері новоградського кіборга вручили відзнаку. ФОТО

  3 липня у Новограді-Волинському матері екс-командира 28 ОМБр Олега Зубовського вручили "Орден матері бійця АТО".

 

  Олег Зубовський отримав поранення у Донецькому аеропорту. Про це повідомляє Novograd.city.  

kiborg 2

  Звягельчанин Олег Зубовський до весни 2014 року служив у 30 ОМБр. У зону АТО поїхав уже обіймаючи посаду заступника командира 93 ОМБр. Командиром цієї бригади на той час був ще один новоград-волинець — Олег Мікац.

  Майже усі рідні Олега Зубовського — військові. Дружина, молодший брат, донька і зять служать у 30 ОМБр. Брат Олександр лише кілька днів тому повернувся із зони проведення ООС у складі танкової роти "тридцятки".

kiborg 3  Дружина Олега, Людмила, служить в 30 ОМБр

  Батько Олега Валерій Павлович зізнається, що сам нещодавно полишив військову службу.

  — Ще кілька місяців тому стояв на КПП військової частини, — щиро усміхається батько "кіборга".

  Враження від аеропорту

  Словами не передати, потрібно бачити. Найяскравіший спогад — перший вхід в аеропорт, коли зміна мінялась. 3 полк спецпризначення виходив, а я заходив із військовими 25-ї, 95-ї бригад і окремого розвідувального батальйону, і ще добровольці з нами. Зайшли вночі. Вранці прокинулись, а хто й не спав, побачили, в яких руїнах знаходимось. З цього моменту почалось виконання бойового завдання.

  Що страшніше — заходити чи бути там

 Людина до всього адаптується. Найстрашніший момент був, можливо, на той час, коли ти йдеш у невідомість і не знаєш, що там, в аеропорту. Які позиції, укріплення — ніхто не знав досконало, але поступово все поставили на потрібні місця і тримали оборону.

  Тактична група в аеропорту регулярно змінювалась раз на 6-10 днів залежно від обставин. Я там перебував близько 40 діб без зміни.

  Про поранення

  У ДАПі мене поранили. Спочатку навіть уваги не звернув на те, часу не було. Наслідки наздогнали, коли був далеко за межами аеропорту. Коли перебував на летовищі, перший механізований батальйон тридцятки був додатковою резервною силою на напрямку аеропорту. Тобто вони знали, спостерігали в оптичні засоби, як нас там "утюжили", дзвонили, переживали.

  Узяли аеропорт, коли я лікувався в шпиталі. Бойовики вичавили наших бійців зі старого терміналу. Зменшили радіус дії наших військовиків — вони залишились на двох точках: диспетчерська вежа і новий термінал. Уже тоді від останнього майже нічого не лишилося.

  Родина не знала, де перебував Олег

  — Про те, що Олег у ДАПі, я дізналася випадково. Треба було сина збирати до школи, тож я зателефонувала чоловіку і попросила перекинути гроші на картку. Він обмовився, що в аеропорту немає інтернету, — згадує дружина Людмила.

  — Який аеропорт? Я навіть не одразу зрозуміла, а потім пакети з рук повипадали.

  — Про поранення ми взагалі дізнались від чужих людей, — каже мама Олега Валентина Яківна. — Він у нас ще зі школи рідко на щось скаржився. Подзвонить, скаже, що все добре, на тому все. А бувало таке, що по 5-6 днів з ним зв’язку не було.

Наразі Олег Зубовський знаходиться в розпорядженні командувача ОК "Південь". 10 липня має пройти співбесіду на вступ до Національного університету оборони України.

kiborg 4

  За бої в аеропорту "кіборг" отримав орден Богдана Хмельницького III ступеня. Звягельчанин безпосередньо керував тактичною групою всередині аеропорту. Під час боїв військові знищили декілька танків противника.

Джерело: Novograd.city, Віталій Дорошенко

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework