ЖДУ ім. Івана Франка відвідав відомий композитор, піаніст із США Ричард Кемерон-Вулф. ФОТО

  Упродовж тижня (9–13 липня) в ЖДУ ім. І. Франка перебував з візитом відомий композитор, піаніст, почесний професор університету Нью-Мексико (США) пан Ричард Кемерон-Вулф (Richard Cameron-Wolfe).

 

  Візит включав професійні заходи за програмою Центру сучасної академічної музики «Новата» та відділу міжнародних і регіональних зв’язків ЖДУ ім. І. Франка, а також відвідування культурних інституцій міста Житомира. Про це повідомляється на сайті ЖДУ ім. Івана Франка.

kd17071812 1

  Творчість пана Ричарда добре відома житомирянам — адже він брав активну участь у Міжнародному фестивалі «Житомирська музична весна» ім. Олександра Стецюка (2010–2013, 2016), де неодноразово виконувалися його композиції. Академічна спільнота мала також нагоду ознайомитися з музикознавчими розвідками композитора на І–ІV Міжнародних науково-практичних конференціях «Сучасна музика в сучасному світі», що проводилися на базі нашого університету в рамках програми цього фестивалю.kd17071812 2

  Наукові інтереси нашого гостя зосереджені на вивченні та популяризації сучасної академічної музики. Так, зустріч композитора з в. о. проректора з навчально-методичної та виховної роботи пані Наталією Андрійчук було присвячено питанням виховання естетичних смаків студентської молоді та її залучення до свідомого сприйняття кращих зразків сучасного мистецтва.

  На лекції «Поезія й текст у сучасному звуковому мистецтві», що відбулася на базі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання 11 липня, композитор привернув увагу слухачів до питань сприймання сучасної академічної музики. Зокрема, було досліджено вплив програмних настанов на розуміння музичних творів слухачами. Присутні на лекції студенти та викладачі університету, а також представники культурно-мистецької спільноти нашого міста взяли активну участь у дискусії, професійний переклад якої забезпечувала магістрантка Інституту іноземної філології Ольга Садловська.

   13 липня у межах програми візиту пана Кемерона-Вулфа відбулася також зустріч із читачами та працівниками Житомирської обласної бібліотеки для дітей «Діалоги про музику».

kd17071812 3

Джерело: ЖДУ ім. Івана Франка

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework