За понівечення бюста Барміна у міському парку малинські вандали заплатять по 15 000 гривень

   Винні все ж будуть покарані: вандали, які понівечили бюст Барміна, все ж відшкодують збитки.

 

   «Днями закінчилося судове засідання у Малинському районному суді щодо відшкодування збитків, завданих міському бюджету вандалами, котрі позбиткувалися з бюсту на Алеї Слави у міському парку. 
Кожен з них (а це четверо осіб) має сплатити немаленьку суму — по 15 тис. грн. та судові витрати. Свою вину відповідачі визнали повністю. 
Сподіваємося, це стане для них (і не лише для них) гарним уроком — злочин не залишився без покарання», — повідомили в Малинській міській раді.  

   З інформації в соціальній мережі Фейсбук, а конкретніше у спільноті «Малин — Акценти»:  

  «За рішенням суду, кожен із винуватців (а це четверо осіб) за вчинене повинен сплатити по 15 тисяч гривень, а також судові витрати. Свою вину відповідачі повністю визнали.

  «Сподіваємося, це стане для них (і не лише для них) гарним уроком — злочин не залишився без покарання», йдеться у повідомленні.

  Нагадаємо: у жовтні 2016 року на офіційному сайті Малинської міської ради з’явилася інформація про те, що з Алеї Слави міського парку вандали викрали бюст Іллі Барміна. Малинчан, які можливо стали свідками даної події, закликали повідомляти факти до міськради, за що гарантували матеріальну винагороду.

  Згодом повідомлялося, що винуватців знайшли:

  «Було порушено кримінальну справу, а у березні 2017 року винесено вирок чотирьом малинчанам, троє з яких є неповнолітніми. Усім присуджено 4 роки позбавлення волі, але ураховуючи пом’якшувальні обставини, наприклад «щире каяття, активне сприяння у розслідуванні справи», міру покарання замінили на 1,5 роки умовно — усім винним. Вартість нового бюсту — більше 50 тисяч гривень, проте подати у суд на відшкодування збитків міська рада зможе після укладання документів з фірмою…».

  А через два роки після події, влада Малина оголосила про намір купити заміну поцупленому бюсту. Так, управління ЖКГ виконкому Малинської міської ради 6 березня 2018 року підписало договір на поставку та передачу у їхню власність бюсту Героя Радянського Союзу Іллі Єлізаровича Барміна.

  Відповідний документ оприлюднили на порталі публічних закупівель «ProZorro». Переможцем, відповідно до протоколу розкриття, стала фізична особа-підприємець з Коростишева Наталія Рожик. Ціна замовлення — 60 000 гривень, доставити його мали до 5 травня 2018 року. Відтак 7 травня місцеві комунальники уже встановили новий бюст Іллі Барміна, повернувши нормальний вигляд Алеї Слави.

  А опісля Малином знову прокотилася хвиля актів вандалізму: 18 травня невідомими було вчинено наругу над пам’яттю Героя Радянського Союзу П. Ф. Захарченка, менш ніж за добу, 19 травня, з Алеї слави знову поцупили бюст — О. П. Єгорова».

kd19071810 2

kd19071810 3

Фото: «Малин — Акценти», Фейсбук.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework