У Хорошівському районі працівники лісгоспу власними силами і за власні кошти створили майданчик придорожнього відпочинку

  Обабіч автотраси від Коростеня до Житомира розкинувся густий березовий гай. Саме цю місцину вибрали працівники ДП «Пулинський лісгосп АПК» для створення рекреаційного центру лісівники. І вибір вони зробили вдалий.

  Це підтвердили й численні гості, які приїхали на відкриття нового майданчика придорожнього лісового відпочинку: представники місцевої влади, керівники новостворених об’єднаних територіальних громад, самодіяльні артисти, - повідомляє обласна газета "Житомирщина".

  — Місце підшукали не відразу, перед цим декілька раз об’їхали майже всю автотрасу, — розповідає лісничий Володарсько-Волинського лісництва Юрій Сорока. — Та директор лісгоспу Петро Курильчук наполіг, що найкращим місцем для розміщення «бази» буде березовий гай. І ми взялися за роботу. Всю ділянку (приблизно 0,3 сотки) обгородили, висипали піском, облаштували альтанки зі столами. Встановили також мангали для приготування шашликів і контейнери для збирання сміття. Поряд впорядкували місце для автостоянки. Одне слово, зробили все для комфорту відпочиваючих, — запевняє Юрій Сорока.

ok2407891

  Керівник ДП «Пулинський лісгосп АПК» Петро Курильчук точної цифри витрат на будівництво центру не називає, каже, що готовий витрачати й більше, аби була користь для людей.

  — У цьому році це вже третій рекреаційний куточок, що ми облаштували для повноцінного відпочинку на природі, — зазначає Петро Курильчук. — А четвертий ще будемо створювати через місяць у Житомирському лісництві. Зрозуміло, що це — великі витрати, але все робимо для людей, щоб вони могли достойно відпочити, наприклад, подорожуючи на авто. Ми також зацікавлені, щоб відпочивальники не блукали в лісі, не відпочивали стихійно, палячи багаття не в установлених місцях. Все має відбуватися цивілізовано й організовано, як в більшості європейських країн. Зі свого боку ми хотіли б, щоб і люди вели себе відповідно: не палили, не смітили і не псували встановлене майно. І, до речі, варто зауважити, що більшість громадян нині стали бережливіше ставитись до природи і до місць рекреації, тому ми плануємо облаштувати такі майданчики ще в багатьох місцях, за погодженням із місцевими ОТГ, — уточнює Петро Миколайович.

  Ясна річ, що місцеві громади також зацікавлені у тісній співпраці із лісгоспами області щодо створення цивілізованих майданчиків відпочинку, насамперед, для мешканців довколишніх сіл.

  — Відкриття на нашій території такої комфортної рекреаційної зони відпочинку — для нас приємна і знакова подія, — стверджує голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк. — Пулинський лісгосп АПК зробив нам гарний дарунок, адже потреба у таких майданчиках назріла давно. Новостворений рекреаційний центр автоматично стане нашою візитівкою, бо розмістився на межі Коростенського і Хорошівського районів, якраз при в’їзді на територію Новоборівської ОТГ. Автотраса, що тут проходить, — міжнародного значення, чимало транспорту курсує в сусідню Білорусь і тому так важливо, щоб подорожні могли при потребі комфортно відпочити на лоні природи. Зрозуміло, що скористатися доступним сервісом зможуть і мешканці довколишніх сіл. Ми вдячні лісівникам за їх суттєвий внесок у цивілізований відпочинок і будемо продовжувати роботу в цьому напрямку, нам потрібно більше таких майданчиків для наших людей, — зауважив голова Новоборівської ОТГ.

ok2407821

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Вторник, 24/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework