За І півріччя 2018-го на Житомирщині забезпечено розкриття 43,7% кримінальних проваджень, що на 7% більше, ніж у цілому по державі

  У п’ятницю, 27 липня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області під головуванням прокурора області Любомира Війтовича відбулася оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи за 1 півріччя поточного року.

 

  У нараді взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, працівники апарату, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники.

ЗАЛ

  Відкриваючи нараду, керівник обласного відомства Любомир Війтович відзначив, що органами прокуратури на основних напрямах  прокурорсько-слідчої діяльності протягом 1 півріччя досягнуто конкретних результатів. Зокрема, забезпечено розкриття 43,7 % кримінальних проваджень, що на 7 % більше, ніж у цілому по державі. До суду з обвинувальними актами скеровано 28,3% від закінчених розслідуванням органами поліції кримінальних проваджень, що майже на 10 % більше, ніж по державі.

  Позитивні тенденції щодо розслідування кримінальних правопорушень та направлення до суду з обвинувальними актами спостерігаються на таких пріоритетних напрямах, як бюджетна та земельна сфери, лісокористування, корупційні злочини.

  Загалом в області виявлено 5 організованих  злочинних груп у складі 16 осіб, до суду скеровано 6 кримінальних проваджень цієї категорії.

  Прокурор області також назвав результативними перевірки дотримання конституційних прав громадян у психоневрологічних інтернатах та інших місцях тривалого перебування людей. За такими перевірками зареєстровано три кримінальні провадження, внесено 9 документів прокурорського реагування.

  Активно вживалися заходи щодо протидії корупційним проявам. За результатами вивчення стану виконання антикорупційного законодавства до органів Нацполіції для складання протоколів про адміністративні правопорушення скеровано матеріали стосовно 298 осіб.

  Ефективно використовувалися представницькі повноваження на захист інтересів держави. До суду пред’явлено позовів більше, як на 300 млнгрн, у тому числі понад 62 млнгрн – у бюджетній сфері.

  «Особливу увагу було приділено законності використання земель державної і комунальної власності під посіви, на чому акцентувалася увага Генеральним прокурором України. Установлено випадки самовільного використання таких земельних ділянок, а також незаконної їх передачі в користування. За такими фактами заявлено 15 позовів щодо площі земель понад 2 тис га вартістю 42 млнгрн», - навів конкретні результати роботи прокурорів Любомир Війтович.

  Водночас прокурор області окреслив проблемні питання, які потребують невідкладного вирішення та наголосив на необхідності усунення окремих недоліків у роботі. Серед таких – активізація координаційних повноважень прокурорів, які мають спрямовуватися  на досягнення реальних результатів у протидії злочинності. «Координація – заради захисту людей, а не заради постанови наради», - підкреслив прокурор, додавши, що викликає непокоєння зростання кримінальних правопорушень проти життя і здоров’я особи.

 Із детальним аналізом результатів роботи у першому півріччі на основних напрямах діяльності на нараді виступили перший заступник прокурора області Олег Василів, заступники прокурора області Олег Мостиховський, Роксолана Гребенюк, Віталій Мякішев.

Також на нараді заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур та керівників структурних підрозділів, їх пояснення та пропозиції щодо поліпшення роботи.

  Підсумовуючи роботу оперативної наради, Любомир Війтович поставив вимогу перед керівниками місцевих прокуратур та усіма підлеглими і надалі працювати на конкретний результат. Найперше це стосується викриття правопорушень у земельній та бюджетній сферах, лісокористування та надрокористування, протидії корупції, законності використання коштів, виділених на ремонт доріг та під час проведення тендерних закупівель, які є пріоритетними для нашого регіону.

  За результатами наради розроблено конкретні заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури області на наступний період.  

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework