×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Інспекція вже вдруге зловила бердичівлянина за зливом нечистот в місті

  Бердичівлянин уже не вперше потрапляє в поле зору працівників інспекції з благоустрою за справою, яку вважають масштабним порушенням благоустрою міста і екологічною проблемою. Кілька місяців тому його вже зловили за тим, що він скидає з автомобіля нечистоти у річку.

  Тоді бердичівлянин через, як він стверджує, особисті обставини не з’явився на засідання адміністративної комісії. Проте штраф йому все ж виписали і він його навіть проплатив. Та от повчальним уроком це для порушника не стало, бо все це неподобство повторилося знову, - про це повідомляє rio-berdychiv.info

  На засіданні адміністративної комісії знову розглядали складений на чоловіка адмінпротокол про те, що він знову виливав нечистоти на газон у межах вулиць Червона – Низгірецька. Трапилося це 7 серпня близько 13:30. Є навіть фотопідтвердження цього, яке журналістам надала інспектор. На засідання бердичівлянин прийшов і почав розповідати свою версію того, що відбулося і тоді, і нині. Мотивуючи своє порушення тим, що у нього сім’я і йому потрібно працювати, а тим більше він відкрив патент, чоловік почав оскаржувати свою вину.

  За його словами, перший раз він зливав викачані нечистоти в карти по вулиці Чуднівській, але йому пояснили, що ці очисні споруди не є діючими і він не мав права все це туди виливати. Вдруге порушник, який надає послуги людям, виливав в центральну каналізацію, а не на газон. Інспектор з благоустрою стверджує, що цей чоловік працює кожного дня, тим самим порушуючи закон. Наявність у нього відкритого патенту на підприємницьку діяльність не означає, що він має дозвіл на даний вид діяльності. А очікувати тендеру на дозвіл він не став. Ба, більше того, він звинуватив членів адмінеістративної комісії, що їм спеціально підплачують для того, аби вони штрафували за це.

  Процедуру отримання дозволу на зайняття цим видом діяльності бердичівлянину роз’яснив і заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Онофрійчук, якого цього разу спеціально було запрошено на засідання. Законно займатися викачкою нечистот у жителів міста людина повинна на конкурсних засадах. Кілька років тому проводився відкритий конкурс, в якому брали участь підприємці. Вони виграли конкурс, з ними уклав договори водоканал і ці підприємці сплачують йому кошти за транспортування і очистку цих нечистот, а також, відповідно, сплачують податки. Наступного року проводитиметься повторний конкурс, в якому бердичівлянин також може взяти участь. А нині, не маючи договору з водоканалом, чоловік порушує всі законодавчі акти.

  Заступник міського голови рекомендував комісії направити відповідне звернення в правоохоронні органи, всі матеріали передати в екологічну інспекцію, доручити громадській організації, яка піклується про охорону навколишнього середовища, провести роз’яснювальну бесіду. Також було наголошено на вжитті відповідних заходів, навіть передати матеріали до суду, щоб не було такого безладу. Права заїжджати на карти по Чуднівській чоловік не мав ніякого. Організації, що мають договори з водоканалом, зливають нечистоти в точки на законній основі, а не порушують екологію.

  Члени адміністративної комісії зазначили, що якщо матеріали передадуть до екологічної інспекції, до поліції та прокуратури, то наслідки будуть масштабними. Тоді порушник не обійдеться звичайним штрафом, а доведеться сплачувати кілька сотень тисяч гривень збитку з конфіскацією майна. Також за це очікується і кримінальна відповідальність у вигляді 3 років позбавлення волі.

  Цього разу ще члени адмінкомісії пожаліли бердичівлянина і винесли йому останнє попередження. Звісно ж, чоловік також сплатить штраф у розмірі 1700 гривень. Проте, якщо і після цього його зловлять за зливом нечистот, будуть вжиті найсуворіші міри покарання.

Джерело: rio-berdychiv.info

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 17/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework