×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Організація роботи новоствореної ОТГ. Кроки Вчорайшенської громади

  Для команди сільських голів новоствореної Вчорайшенської ОТГ, Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, організував навчання з проблематики організації роботи громади після завершення виборів та створення нових органів управління і формування розвиткових проектів.

  «Вчорайшенська громада Ружинського району має значний економічний потенціал. Майже 6 тисяч населення та 250 квадратних кілометрів площі створюють значні перспективи, які потрібно швидко та ефективно втілювати. І сьогодні ми зібрали сільських голів для того аби обговорити перші кроки та налагодження ефективної роботи нових управлінських структур», - наголосив Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  16 фахівців сільських ознайомились із досвідом формування нових управлінських структур та низкою першочергових заходів, які необхідно буде реалізувати одразу після виборів. Крім того, Сергій Романович, акцентував увагу на визначенні організаційно-штатної структури в ОТГ та вирішенні кадрових питань, адже саме у цих сферах нові громади допускають численні помилки.

  «Створюючи громаду ми відходимо від звичних правил гри і маємо тепер перебудувати всі процеси які відбувались раніше у сільській раді. Крім того, нові повноваження та в рази більший бюджет змушує нас шукати нові знання та досвід і нових фахівців. Сьогодні тут ми знайшли відповіді на частину питань», - вважає Гутівський Олександр, Чорнорудський сільський голова.

  Окрему сесію для представників громади провів Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, з приводу місцевого економічного розвитку. Територія Вчорайшенської ОТГ має значні економічні переваги, які сьогодні не використовуються. Тому під час сесії були представлені механізми залучення грантових коштів та написання розвиткових проектів.

  «Непотрібно чекати щоб прийшов Президент чи підприємець і відкрив на території громади завод. Варто шукати можливості та вирощувати своїх місцевих підприємців. Сьогодні найбільше прибутків громадам приносить самоорганізація та ефективне використання наявних інтелектуальних та людських ресурсів», - переконував Георгій Федорук, радник з регіонального розвиту Житомирського Центру.

  Це вже другий такий тренінг для новостворених громад. У минулому місяці команда Гришковецької ОТГ вже працювала у Житомирському Центрі. Далі на черзі громади Чуднівського та Бердичівського району.

ok 2108118

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Вторник, 21/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework