Став нелегалом, не отримав заробленого і ледь не втратив здоров'я: пригоди жителя Андрушівки на заробітках в Чехії. ВІДЕО

  Став нелегалом, не отримав заробленого, і ледь не втратив здоров’я. У черговому сюжеті із циклу «Вдома краще» — ми розкажемо історію жителя села Андрушівка, що на Житомирщині, який вирушив на заробітки у Чехію.

   Із Сергієм журналісти зустрічаються неподалік чеського містечка Оломоуц – у лісі, де йому обіцяли роботу: високооплачувану, безпечну і легальну. Втім, ані офіційного працевлаштування, ані легалізації він не дочекався, як і «захмарної» зарплати. Кілька тижнів такої праці — й Сергій попросив перевести його на іншу роботу. У тому ж лісі йому довірили травити хімікатами жуків, які нищать дерева. Але, навіть, респіратора не дали. Журналісти звернулись до роботодавця Сергія у Чехії, але той від коментарів відмовився – надто образився, що заробітчанин від нього втік, - йдеться у сюжеті Телеканалу TV5.

  Далі у Новоград-Волинському на Житомирщині знайшли посередника, який допомагав Сергію у пошуках роботи. Але вони заявляють, свої зобов’язання — виконали. За посередницькі послуги та допомогу в оформленні візи – причому польської — Сергій за договором заплатив 2400 гривень і ще 100 євро за надану вакансію і легалізацію у Чехії. Тим часом його дружина підняла галас в інтернеті: на її чоловікові заробили і посередники, і працедавці, які не виплатили йому за виконану роботу близько трьохсот доларів! З’ясувати — чи не було складу злочину у діях посередника, який допомагав шукати роботу, вона звернулась до поліції. Втім, новоград-волинські правоохоронці листом відповіли — порушень не виявили.

  Сам Сергій, щоб «відбити» гроші, витрачені на пошук роботи, транспорт, харчування і дорогу додому — був змушений нелегально влаштуватись на будівництво. І це при тому, що у нього цукровий діабет — важка фізична праця протипоказана. За два тижні планує повернутись в Україну, хоча чеська поліція може «завернути» його будь-якої миті. Від експериментів у пошуку роботи за кордоном Сергій вже втомився – після повернення додому він планує продовжити працювати як приватний підприємець у сфері торгівлі. До того ж його зачекалась і дружина, яка не бачила Сергія вже більше 5 місяців.

 

Последнее изменение Четверг, 06/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework