×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині знову виявили львівське сміття

  Поблизу Чижівки, в лісі, сьогодні, 8 жовтня близько 4 години ранку лісова охорона затримала вантажівку, яка скинула сміття.

  Про це повідомляє novograd.city

  – Щоночі наша охорона об’їжджає ліс. Сьогодні близько 4 ранку на території Новоград-Волинського лісництва наші працівники побачили відкритий шлагбаум на лісовій дорозі. Зі свіжого сліду на землі зрозуміли, що в ліс заїхала фура. З’їхавши на дорогу, зустріли порожню машину MAN, яка верталась. Заблокувавши її, ми викликали поліцію, – розповідає інженер охорони захисту лісу Новоград-Волинського ДЛМГ Володимир Прищепа. – Водій відмовився з нами говорити, мовляв, усе поясню в поліції.

  Коли приїхала слідчо-оперативна група, сміття ще парувало, видно, що було свіже.

  – Сама машина належить одному із сільгосппідприємств району, причіп – зареєстрований на жителя Львова, а водій – з Рівного, – розповів очільник місцевої поліції Юрій Кононенко. – За попередніми даними ми вже знаємо, що це за підприємство, але поки що це таємниця слідства. Також з місця події вилучили квитанцію, де написано "Львів-2017".

  Спіймана на "гарячому" автівка була із залишками сміття. Десь за кілометр від того місця слідчо-оперативна група побачила гору сміття, яке ще парувало.

  Водій працівникам поліції нічого не пояснив, він навіть не відкривав і не виходив з машини. Назвав лише своє ім’я, а далі відправив до свого керівника, мовляв, той хай відповідає на усі запитання.

  – Це вже не вперше нам викидають сміття, – розповідає директор лісгоспу Степан Нусбаум. – Минулого разу, коли нам викинули 8 фур, ми їх закопали. Але це не може тривати вічно. Чому ми повинні витрачати кошти і прибирати за тими, хто смітить у своєму домі.

  Наразі подія занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліцією відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля) – карається штрафом до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

  Про те, хто власник автівки, яка скинула сміття, після розкриття таємниці слідства ми обов’язково повідомимо.

  Нагадаємо, через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова це місто стало потопати у смітті. Тому запланували спорудити сміттєпереробний завод. Львівське сміття почали виявляти по всій країні і у нашому районі також. Сміття викидали у Суховолі, Чижівці, Барвинівці, міському полігоні ТВП тощо.

 Джерело:  novograd.city
 

 
 
 

Последнее изменение Понедельник, 08/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework