Нардеп Арешонков: "На території Житомирської області працює багато підприємств, якими володіють росіяни. ВІДЕО

  На території Житомирської області працює багато промислових підприємств, якими володіють громадяни Росії.

   Їх діяльність була спрямована на постачання продукції на ринок Росії і Білорусі. Зараз згорнути діяльність цих підприємств вони не можуть, а шукати ринок збуту в ЄС для них – достатньо важко.

  Про це повідомляється в матеріалі на телеканалі ZIK

  Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат Володимир Арешонков.

  Відповідаючи на запитання ведучої про те, чи готова Україна до російських санкцій, пан Арешонков сказав, що влада була готова до того, що санкції будуть введені.

  «У травні Президент підтвердив рішення РНБО стосовно санкцій щодо Росії, російських компаній та окремих осіб. Тому реакція Росії очікувана й передбачала дзеркальні дії», – відповів політик.

  За його словами, поки немає офіційного списку, не зрозуміло, які саме санкції будуть застосовані і як постраждає бізнес. Потрібно розділити ті санкції, які можуть болюче вдарити по Україні, і ті, які не будуть мати значення.

  «На території Житомирської області працює багато промислових підприємств, власниками деяких із них напряму або опосередковано є громадяни Росії. Діяльність цих підприємств роками була спрямована на те, щоб постачати левову частину продукції на ринок Росії та Білорусі. На сьогоднішній день повністю згорнути діяльність цих підприємств вони не можуть, бо власники – не українці. Ми радили цим підприємствам шукати ринок збуту в напрямку європейських країн, але це було достатньо важко зробити з причини того, хто господар. Якщо ж окремі компанії здійснювали торговельну діяльність щодо ряду товарів із Росією, то їм не важко буде переорієнтуватись на інший ринок», – зазначив народний обранець.

  Також Пан Арешонков зауважив, що коли Росія, обґрунтовуючи санкції, зауважує, що між Україною і РФ йдуть великі фінансові потоки, то мова йде про банківську сферу.

  «Я хочу нагадати, що коли згадують, що в нас залишається доволі великий грошовий оборот з РФ, то йде мова про філії банків, власниками яких є громадяни Росії, які здійснюють свою діяльність на території України і проводять певні фінансові вливання для роботи своїх банків», – пояснив гість програми.

  Як повідомлялося, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що нові санкції проти України можуть стосуватися як економіки країни, так і окремих фізичних і юридичних осіб.

Джерело: zik.ua

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 26/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework