У Житомирі 44 новобранці склали присягу на вірність народу України. ФОТО

  17 листопада у Житомирі біля пам’ятника митрополиту Іларіону (Івану Огієнку) відбувся урочистий ритуал прийняття військової присяги на вірність українському народу.

   44 новобранця призову 2-2018 військової частини 3047 Національної гвардії України дали клятву завжди бути вірними українському народу, обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканість, сумлінно і чесно виконувати свій військовий обов’язок.

  На урочисту церемонію прийшло багато рідних та друзів новобранців. По завершенню складання військової присяги новобранцями їх привітали із знаменню подією в житті та побажали доброї служби представники влади, батьківської громадськості, ветеранської організації. На проходження військової служби новобранців благословив єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій. 

  Церемонія завершилися спільним виконанням учасниками заходу Гімну України та проходженням урочистим маршем військовослужбовців Національної гвардії України

  Довідково: Військова присяга - клятва на вірність народові України. Громадяни України, які призвані або добровільно вступили на військову службу, складають Військову присягу на вірність народу України, її складають в урочистій обстановці, зі зброєю в руках, біля Бойового прапора військової частини, перед строєм командирів і воїнів. Молодий воїн дає персональну клятву народові України, державі, називаючи своє прізвище, ім'я, по батькові.

  Національна гвардія України є військовим формуванням з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами - із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

  Національна гвардія України була вiдновлена 12 березня 2014 року (відповідно до закону України «Про Національну Гвардію України» від 12 березня 2014 року). Згідно розділу ІІ Закону України «Про Національну Гвардію України» загальна чисельність Національної гвардії України не перевищує 60 тисяч військовослужбовців. У разі необхідності чисельність Національної гвардії України може бути збільшена відповідним законом.

kd20111818 2

kd20111818 2

kd20111818 2

kd20111818 2

kd20111818 2

 Джерело: Житомирська міська рада

Последнее изменение Вторник, 20/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework