×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Сюрприз Бердичеву: Бюджетникам вартість тепла знизять, а населенню – підвищать

  Про це доповів на засіданні виконавчого комітету Бердичівської міської ради заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Онофрійчук.

  Хоча те, що вартість даної послуги збільшиться, бердичівляни вже знали, адже на сайті КП «Бердичівтеплоенерго» ще 5 листопада з’явилася інформація про намір здійснити  зміну діючих тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення. До неї були додані розрахунки та обґрунтування і, зрозуміло, що це питання мали розглянути на виконкомі, що сьогодні і відбулося.

  Сергій Онофрійчук одразу ж розпочав з того, що на це рішення основний вплив має зростання вартості газу, котре відбулося нещодавно. Ще раніше теплоенерго вже подавало розрахунки на незначне корегування тарифів на теплову енергію, коли піднялася вартість електроенергії та інших послуг. Та оскільки відбулося підняття ціни на газ, який є основною складовою теплової енергії, на початку листопада були подані на розгляд нові розрахунки, що стали важливою підставою для корегування тарифів. Було проведено перевірку цих розрахунків і «Бердичівтеплоенерго» подало уже скореговані тарифи.

  На сьогоднішній день після детального аналізу і вивчення всього та порівняння з іншими містами є результати і є відповідно проект рішення. Заступник міського голови зазначив, що метою проведення коригування є приведення  діючих тарифів до економічно обґрунтованого рівня у зв’язку зі значною зміною цін на природний газ, електричну енергію та  розміру мінімальних гарантій оплати праці:

  - тарифи на природний газ, що постачається підприємству для виробництва теплової енергії відповідно до постанови КМУ №867 від 19.10.2018р. встановлено на рівні 6 235,51 грн. без ПДВ за тис.куб.м. Таким чином ціна на газ для виробництва теплової енергії для потреб населення зросла на 26,17% з рівня 4942 грн. тис.куб.м, для потреб бюджетних установ та інших споживачів ціна знизилась на 21,14% з рівня 7902,20 грн. тис.куб.м;
  - роздрібні тарифи на електроенергію на 4 кв. 2018 року встановлено на рівні 241,123 коп.кВт/год. без ПДВ, що на 18,087 коп.кВт/год. без ПДВ  або 8,1% більше ніж враховано в діючих тарифах – 223,036 коп.кВт.год. без ПДВ;
  - зміни прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1762 грн., що враховано в діючих тарифах до 1921 грн. з 01.12.2018р. та положень галузевої Угоди призвели до зростання мінімальної тарифної ставки працівника 1-го розряду до рівня 4464,40 грн., що на 1124,4 грн. більше ніж враховано в діючих тарифах – 3340 грн.

  Далі Сергій Онофрійчук повернувся до бюджетних установ, бо є Постанова Кабміну, якої потрібно дотримуватись, що ціна на опалення для бюджетних організацій має бути нижчою, аніж діюча нині. Якщо будуть встановлені нові ціни, котрі відпускає НАК «Нафтогаз» підприємствам теплоенерго для опалення бюджетних організацій, то тоді буде коригування, проте, враховуючи зниження ціни (пільгова ціна на газ), стоїть зобов’язання знизити вартість теплової енергії. Тобто за листопад місяць за тепло бюджетні організації будуть сплачувати менше, а в грудні місяці уже буде видно, зміниться щось чи ні.

  Для звичайного ж населення тариф на теплопостачання навпаки зросте. Знову ж таки все впирається і в заробітні плати працівникам, бо прожитковий мінімум зріс, а йти працювати на підприємство люди не дуже хочуть, тому потрібно хоча б цих втримати і дати зарплатню. І вищевказане, і теж таки зростання цін, за словами виступаючого, впливає на те що підприємство не в змозі виконувати свої зобов’язання, тому варто корегувати тарифи для нарахування споживачам. Як було сказано, порівнюючи ціни з іншими містами, виявляється, що у Бердичеві вона найнижча. Отож, відповідно до розрахунків, бердичівлян очікують наступні зміни:

1. Тариф на послуги з централізованого палення для населення, що мешкає в будинках обладнаних засобами обліку теплової енергії був 1332,96 грн/Гкал (з ПДВ), а стане 1642,61 грн/Гкал (з ПДВ).
2. Тариф на послуги з централізованого палення для населення, що мешкає в будинках не обладнаних засобами обліку теплової енергії був 32,50 грн. за 1 кв.м, а стане 40,05 грн. за 1 кв.м.
3. Тариф на теплову енергію для потреб населення був 1306,19 грн/Гкал (з ПДВ), а стане 1607,96 грн/Гкал (з ПДВ).
4. Тариф на теплову енергію для потреб бюджетних установ був 1847,64 грн/Гкал (з ПДВ), а стане 1607,96 грн/Гкал (з ПДВ).
5. Тариф на теплову енергію для потреб інших споживачів був 1847,65 грн/Гкал (з ПДВ), а стане 1607,96 грн/Гкал (з ПДВ).

  Підприємство в засобах масової інформації оприлюднило вже оголошення про це в той самий день після засідання виконавчого комітету Бердичівської міської ради. Новий тариф вступить у дію з 9 грудня цього року.

Джерело: rio-berdychiv.info

 

Последнее изменение Среда, 28/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework